perjantai 7. joulukuuta 2018

Tammenterhoprojekti

Huomasin talvella Viherkoti-lehdessä kivan pienen jutun tammenterhojen kasvatuksesta vesilasissa. Maltoin odottaa tammenterhojen aikaa, jotta pääsin kokeilemaan. Kokeilin vesipulloa, mutta paremmaksi osoittautui laakea malja. Siinä ne terhot loikoilivat vedessä ja kyllähän ne aikanaan alkoivatkin vihertää!


Vettä säännöllisesti lisäten ja vaihtaen, alkoi vähitellen juuria ilmaantua. Aika helpostikin tuntui niiden kasvattaminen onnistuvan. Lehtiä olen onnistunut saamaan vasta yhden vesimaljakasvatuksessa, mutta nyt onkin joulukuu eikä valoa pahemmin näkyvissä. Aurinko saattaisi vilkastuttaa kummasti tätä lehtien kasvattamista.


Istutin osan vesimaljassa juuria tehneistä terhoista kukkaruukkuihin kasvien kavereiksi. Näistä on alkanut lähes jokainen tammi kasvaa ja pieniä tammia kasvaa nyt ruukkujen juurella. Katsotaan miten ne vuoden pimeimmästä ajasta selviävät, mutta kohtahan se päiväkin pidemmäksi muuttuu!


3 kommenttia:

  1. Mites taimille kävi, kasvavatko puiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niistä ihan taimia kasvoi, mutta kuolivat parvekkeella. Varmasti niistä olisi puitakin kasvanut, jos olisi ulos istuttanut. Täytyypä joskus kokeilla uudelleen!

      Poista
  2. Kiitos tiedosta! Ajattelin idättää talven sisällä ja istuttaa maahan keväällä. Tammimetsä tavoitteena!

    VastaaPoista