perjantai 13. lokakuuta 2017

Vihdoinkin Fargo

Useampi vuosi sitten kahlasin läpi Fargon ensimmäisen kauden heti sen ilmestyttyä. Toisen kauden kanssa olen ollut epäonnisempi ja en ehtinyt katsoa sitä HBO Nordicilta ennen sen poistumista. Kolmannen kauden ilmestyttyä olinkin sitten varautunut katsomaan nämä molemmat ja ehdin kuin ehdinkin sen tehdä. Näiden muiden tuotantoyhtiöiden sarjathan eivät välttämättä näy suoratoistopalveluissa ikuisesti, joten ihan viime tinkaan ei katselukokemusta kannata jättää!

Credit: hbonordic.com

Fargon toinen kausi oli ensimmäisen tapaan minusta erittäin hyvä. Tällä kertaa Fargon tapahtumat sijoittuivat 1970-luvulle ja kerrankin tv-sarjassa 1970-luku istui täydellisesti ja uskottavasti tarinaan. Hyvin sarjoja on onnistuttu tekemään 60-luvulle, mutta 70-luvun jutuissa on toistaiseksi ollut erittäin yliampuvaa lavastusta ja puvustusta. Fargo hoiti homman tyylillä ja ilokseni on todettava, että kovasti odottamani The Deuce jatkaa samalla onnistuneella linjalla. Ymmärrän, että on erittäin vaikeaa olla revittelemättä liikaa, mutta näissä kahdessa se kyllä onnistuu mainiosti unohtamatta hyvin kulkevaa tarinaa. Fargon toisella kaudella onneton yliajo-onnettomuus johtaa vaarallisiin kohtaamisiin rikollisperheen kanssa ja tarinan tyyli jatkaa samalla linjalla ensimmäisen kauden kanssa. Kolmas kausi oli jotenkin hapuilevampi. Se on kyllä ihan hyvä, mutta tarina ei ollut ainakaan minulle yhtä koukuttava kuin kahdella aiemmalla kaudella. Ewan McGregor oli todella hyvä tuplaroolissaan (joka on todellakin tämän päivän sana sarjamaailmassa), mutta kauden itse tarina jotenkin hyytyy siinä puolivälin jälkeen eikä oikein pysy samalla tavalla kahlitsevasti koolla, kuten ensimmäisillä kausilla. Ehkä näitä hyviä päähahmoja on hieman liian vähän, sillä se juuri on Fargossa toiminut, kun tarinat kulkevat erillään ja lopulta yhdistyvät uusiksi onnettomiksi yhteensattumiksi.

Credit: hbonordic.com

Joka tapauksessa toivon, että Fargoa tulee vielä useita kausia lisää. Fargossa on ihana tyyli tehdä yksi kausi kokonaista tarinaa eri aikakaudella ja vaihtaa se täysin toiseen. Coenin veljesten luoma maailma toki säilyy samantyylisenä kaudesta toiseen ja aina on tiedossa, mistä sarjasta on kysymys. Periaatteessa kaikilla kausilla onneton yhteensattuma tai yhteensattumat johtavat tavikset törmäyksiin vaarallisten rikollisten kanssa skandinaavistaustaisissa osavaltioissa (ja, ja). Viimeisin kausi sijoittui vuoteen 2010 ja mielenkiintoista on nähdä mitä seuraavaksi on luvassa. Anna kun arvaan: onnettomia yhteensattumia ja vaarallisia rikollisia.

Credit: hbonordic.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti