keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Kurpitsasatoa

Äitini puutarhasta saimme myös hieman kurpitsasatoa. Olen yleensä saanut kurpitsoita tuliasiksi mieheni syksyiseltä Ahvenanmaan reissulta, mutta tänä vuonna kurpitsakärryt eivät vielä olleet saapuneet. Onneksi tätä satoa saatiin sitten vähän lähempää ja erittäin runsaasti!


Talvikurpitsoita kasvoi ihan maassa olevasta kompostimultakeosta. Kurpitsan rönsyt ovat ihan kasvinakin näyttäviä ja kurpitsat ovat todella hauskoja. Satokin oli todella runsas! Kesäkurpitsat oli taas istutettu lehtikompostiin ja niitäkin tuli aika mukavasti. Lehtikompostissa on joskus kokeiltu kasvattaa talvikurpitsaa, mutta se ei ole siinä aiemmin viihtynyt eli ilmeisesti avoimempi paikka sopii sille paremmin.


Täältä Helsingistä ei tarvitse paljon mennä pohjoiseen, kun syyskuun yöt ovat jo todella kylmiä ja kurpitsat on syytä kerätä turvaan. Maata vasten olevat puolet olivat jo oransseja ja oli toki jokunen kurpitsakin, mutta pääasiallisesti vihreinä kurpitsat meille kotiin tuotiin. Vajaassa viikossa ne kuitenkin ovat vaihtaneet sisätiloissa värinsä oranssiksi ja sen toivossa toin loputkin kurpitsat parvekkeelta sisälle lämmittelemään. Ensi viikonloppuna voisikin leipoa syksyn ensimmäisen kurpitsapiirakan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti