tiistai 28. maaliskuuta 2017

Maaliskuu parvekkeella

Helmikuun lopulla hankitut narsissit viihtyivät hyvin parvekkeella maaliskuussa. Lasitetulle parvekkeelle ne kannattaa hankkia hyvissä ajoin ja huhtikuu on melkein jo liian myöhään. Maaliskuuhan on ollut aika lämmin ja kevättä tässä jo ihan oikeasti on vietetty pitkään. Viherkaipuu on pahasti päällä, mutta onneksi siihen saa kohta helpotusta!

Sijoitin ensimmäiset narsissit tänä vuonna ihan tarkoituksella varjoisammalle paikalle sekä lattialle, jotta eivät heti kukkisi ohi. Hyvin ne ovatkin kestäneet, koska toinen setti on vielä aika lailla nupuilla. Kukatkin ovat aivan ihania, kunhan vain lämpötilat pysyvät vielä suhteellisen viileinä. Ihanaa nähdä parvekkeella taas näin kirkkaita värejä!


Muilta osin onkin kasvillisuus sitten aika kuivaa ja pölyistä. Kanervat siivosin sunnuntaina jo pois roskaamasta ja samalla heitin pois kodinhoitohuoneeseen tuoduista murateista pari. Ne kuivuivat syystä tai toisesta, mutta osa lienee elossakin; samoin kuin mansikat istutuksissa. Myös parvekkeella näkyy kaiken kuivan keskellä mansikantaimia. Täytyy vielä vähän siistiä kuolleita osia pois, mutta kyllä sieltä keskeltä vaan uutta mansikkaa pilkistää. Talvi on ollut niille todella suotuisa!Kodinhoitohuoneessa mansikat jopa kukkivat. Ajattelin huhtikuun puolella viedä muratti- ja mansikkaistutukset takaisin parvekkeelle. Huhtikuussa voisi myös hankkia muutaman muratin lisää, niin parveke saa taas ihan tuoretta väriä. Parvekkeen huoltokierroksesta ei ole kuulunut mitään, mutta en nyt ihan ilman kukkia halua parvekkeella kesää viettää. Ja onhan niitä omasta takaa! Yksi murateista on näyttänyt selvinneen ihan parvekkeellakin ja sitten osan toimitin talveksi maalle hoitoon. Sieltä on myös tulossa takaisin pelargonioita ja kotoa työhuoneesta useampi Välimeren kasvi. Lisäksi hortensia on työhuoneessa ihan voimissaan ja senkin voisi jo muutaman viikon kuluttua siirtää parvekkeelle. Innostuin myös tilaamaan Viherpeukaloista pari aitoviikunaa, joista olen nyt kovasti haaveillut. Samalla kokeilen tänä vuonna myös riippapelargonia. Eiköhän siinä ole aika mukavasti taas parvekkeelle väriä!


Kaikki kuolleet kasvit on jo tosiaan näin maaliskuun puolella siivottu parvekkeelta ja kovin orpoahan siellä on ilman istutuksia. Toisaalta ilman istutuksia on aina parempi kuin pystyyn kuolleet ja kuivuneet kasvit. Onneksi näin keväällä kaupoista saa jo vaikka mitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti