maanantai 6. maaliskuuta 2017

Kevättunnustuksia

Syksyllä palkitsin itseni Novitan uutuuslangoilla parin kilon langankulutuksen jälkeen, mutta näin keväällä en viitsinyt moiseen lähteä (vaikka lankoja koko ajan kyllä kuluukin). Ensinnäkin syksyisin ns. pakollisia lankahankintoja on pal-jon ja keväämmällä niitä on huomattavasti vähemmän eli pakollisista ostoksista selviää muutamalla kerällä. Syksyn värimaailma on minun juttuni, mutta kevät ja pastellit eivät taas niinkään. Yllättävän monta mielenkiintoista tämän kevään uutuutta kuitenkin tuli, joten en malttanut pidempään hankintojen kanssa odottaa, kun Novitalla oli klubilaisille tarjolla vielä ylimääräisiä alennuksiakin. Ja ilmaiset toimituskulut. Vastustamaton yhdistelmä.


Sentään olen päässyt riippuvuudessani vähentämiseen, kun nykyään riittää maksimissaan pari kerää samaa lankaa (usein jopa yksi) eikä lukuisia kuten ennen vanhaan. Uutta jazz-lankaa hankin kyllä peräti neljä kerää, koska kerissä oli vain 100 grammaa. Lanka on akryyliä, mutta väri oli vaan niin houkutteleva, että sitä on pakko päästä kokeilemaan. Harvemmin enää tulee ostettua muita kuin näitä tuttuja villasekoitelankoja. Tällaista väriyhdistelmää kyllä kovasti toivoisin villasekoitelankoihinkin.


Nallesta hankin yhden kerän uutta syreeniä sekä pari kerää uutta Taika-lankaa: auringonlaskua sekä kukkaketoa. Taika-lankoja olen eniten odottanutkin ja kyllä ne olivat ihania! 7 Veljestä -langoista päädyin hankkimaan Raita-langan marjametsää sekä Auroran aurinkoa. Mielestäni on ihanaa, että uudet Taika-langat ovat ilman valkoista, sillä monissa raidallisissa tuntuu valkoista olevan aika paljon. Se on osoittautunut vähän hankalaksi monissa neuleissa, kun haluaisi muuten käyttää raidoituksessa valkoista. Tämän vuoksi en ole ollut erityisen innostunut Aurorasta tai Nallen Gardenista; langat ilman valkoista ovat vain paljon selkeämpiä. Nämä pitkät väriraidat ovat paljon hauskempia ja se valkoinen on ollut niin kiva lisätä mukaan itse.


Poistolangoista päätin hankkia myös kerät Duo-lankaa kolmesta väristä. On vähän harmi, että lanka poistuu valikoimista näin nopeasti, sillä se oli todella nätti. Luulisi sen olleen pitkäaikainen lanka juuri klassisella tyylillään; syksyllä on varmaan tulossa jotain muuta tilalle. Onneksi siihen on vielä aikaa; onhan näissä taas kuluttamista. Toisaalta, kivoja raitoja saa näistä taas aikaiseksikin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti