maanantai 7. marraskuuta 2016

Vanha ystävä Jacques Cousteau

Palasin neulemielessä vanhan ystävän Jacques Cousteaun pariin. Tein näitä pipoja useamman jokunen vuosi sitten enkä kyllä muita pipoja ole sitten sen jälkeen käyttänytkään. Ohje julkaistaan silloin Novitan lehdessä ja on julkaistu uudelleenkin; ja löytyy myös Novitan sivuilta. Teen pipoista vähän ohjetta pidempiä, jotta joustinneulereunus riittää tuplana kunnolla korville. Nämä ovat niin mahtavia, että muita pipoja ei tarvita! Väriä voi vaan vaihtaa päivän mukaan!


Olen tehnyt kaikki pipot 7 Veljestä -langoista, mutta pipoa voisi kokeilla myös täysivillaisena. Aiemmat pipot ovat olleet yksivärisiä yhtä Nostalgia-langasta neulottua puna-keltaista pipoa lukuun ottamatta. Se onkin ollut suuri suosikkini ja siksipä halusin niitä nyt itselleni pari uutta. Tein itselleni toisen punaisen tällä kertaa vihreällä twistellä sekä luumun. Miehelleni taas tein musta-harmaasta Nostalgiasta uuden pipon; eipä hänkään muita pipoja ole viime vuosina käyttänyt. Sama malli, eri värit. Pipot ovat niin erilaisia, että ei tule kyllä samanlaiset tuulipuvut mieleen. Nostalgian kanssa kyllä harmittaa, ettei tätä lankaa enää tehdä. Erityisen ihania olivat vanhat Nostalgia langat; viimeaikaisista väreistä valkoisen ja mustan kanssa en niin välittänyt. Näissä vanhemmissa oli vaan niin kauneita värejä!Kokeilin myös 7 Veljestä Raita -lankaa pojalleni tekemään pipoon. Siitä tein muutenkin ekstrapitkän nuorten tyyliin. Pipon reunaahan voi myös kääntää useampaan otteeseen kuin vain kerran. Itse tykkään tosiaan kunnollisesta lämpimästä reunuksesta, mutta alkuperäisessä ilmeisesti oli huomattavasti lyhyempi reuna; mutta eihän täällä Suomen talvessa ainakaan minulla korvat sellaista mallia kestä.

Jacques Cousteaut ovat myös aivan ihania tehdä. Ne eivät ole todellakaan vaikeita ja valmistuvat nopeasti. Samalla voi vasta-alkajakin katsella telkkaria ja nauttia vain neulomisesta. Täytyy ottaa nämä vähän sellaiseksi välipalaksi ja tehdä näitä aina välillä vähän varastoon. Ainahan sitä uusia värejä tarvitsee. Seuraavassa satsissa ajattelin tehdä ainakin oranssin pipon; ja lisää raitoja!


2 kommenttia:

  1. Tämä pipomallin ohje on tullut uudestaan moneen lehteen ja nettisivuun tänä syksynä/talvena. Itsekin on aikomus tehdä tämän pipon miehelleni lahjaksi, kunhan katson sopivan langan siihen, sillä mieheni on kalju ja hän ei pidä villalangasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kanssa huomannut, että hyvää ohjetta on paljon viime aikoina kierrätetty. Suosittelen tosiaan, koska malli on hyvä! Toinen lanka voisi tosiaan olla sopivampi, sillä näin hiuksisellakin tuo 7 Veljestä -pipo kutisee kyllä alkuun aika tavalla, mutta menee kyllä sitten ohi.

      Poista