perjantai 18. marraskuuta 2016

Talviohjeita

Novitan talvinumero ilmestyi jo kuukauden päivät sitten, mutta syksy ja hetki talvea on vierähtänyt ohi yllättävän nopeasti. Lehti on toki luettu tarkasti jo heti ilmestyessään. Monia kivoja ohjeita siinä olikin!


Erityisesti tykkäsin punaisesta 7 Veljestä villatakista ja sen saatan vielä itselleni tehdä. Malli on aivan ihana ja neule vaikuttaa muutenkin mukavalta neulottavalta. Lehdessä oli muutenkin todella kauniita naisten neuleita palmikkokuvioilla. Punainen villatakki on myös itselleni aivan oikeanmallinen, joten se istuisi todennäköisesti hyvin.


Neuletakkien ja -hameiden lisäksi lehdessä oli myös aivan ihastuttava huppuhuivi, joka voisi olla todella kätevä lisä joko todella kylmälle ilmalle vaikka pipon kera tai sitten alkusyksyyn, kun pipolle on tarvetta vaihdellen. Huppuhuivi voisi hyvinkin päätyä neulottavien listalle!


Yksi suosikkimalleistani oli Baby Woolista tehty vauvan neuletakki. Tykkäsin tästä todella paljon! Nythän on käynyt niin, että isänpäivänä minusta tuli isotäti, kun siskonpojastani tuli pienen tyttövauvan isä. Tuo tyttö oli kovasti mielessäni tätä mallia katsoessani ja kovin mielelläni sen hänelle tekisin, mutta vauva oli kovin pienikokoinen, joten vielä on vähän vaikea arvioida minkäkokoinen villatakki osuisi vaikka seuraavaan talvikauteen, kun ohjeen pienin koko oli 80 cm. Perheen vauva-ajoista on vuosia vierinyt ja olin itse jättikokoisen poikavauvan äiti, joten tämä aihe vaatii lisäselvityksiä. Väriä saatan vaihtaa, mutta tämä kyllä pääsee neulottavien listalleni! Hmmm, ja ehkä myös meidän Oskulle uusi talvineule... Vastoin yleistä luuloa, kylvyn jälkeen tai kovalla pakkasella meillä on beaglet suorastaan jonottaneet neuletta päälleen. Oppivan kovin nopeasti, että sellaisen pukemalla tulee lämmin; ja sen jälkeen sen saa sitten pois.

Aijai, sitten lehti oli täynnä ihania sukkia! Taas niitä kauniita kirjoneuleita, joihin en viitsi siirtyä, mutta olihan siellä ihania kettusukkiakin! Taas on se tytöntyllerö mielessä ja täytyy kyllä todeta, että on aivan mahtavaa, että on taas lähisuvussa pikkuinen, jolle voi neuloa kaikenlaista pientä kivaa!

Kuukauden päästä sitten jo odotellaankin tietoja kevätlangoista. Kevätnumeroonkaan ei ole enää aikaa kuin vain runsas pari kuukautta. Nythän on niin onnellisesti, että tänä viikonloppuna kahden kilon neulomistavoitteeni täyttyy ja voin vihdoin hankkia syksyn ihania uutuuslankoja! Kädentaitomessujen vuoksi on Novitan verkkokaupassa oikein ihania tarjouksia ja sunnuntaina niitä varmaan pääsenkin hyödyntämään. Kyllähän siihen lankojen kuluttamiseen menee enemmän aikaa, kun ei ole pysyvästi kesälomalla. Toisaalta olen mukaan laskenut ainoastaan kokonaan käytetyt kerät eli todellisuudessa lankaa on kulunut kyllä enemmän. Jaa-a, tarvitaankohan kevätlankojen kanssa vastaava tavoite..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti