tiistai 22. marraskuuta 2016

Loppusyksyni ruudulla

Olen ollut aivan erityisen tyytyväinen tämän syksyn tv- ja suoratoistopalvelujen tarjontaan. Nyt syksyllä on tullut tarjolle useampikin aivan loistava sarja eikä tämä syksy vielä tähän lopu. Monissa uusissa suosikeissa kaudet jatkuu vielä ja kokonaan uutta on muutenkin luvassa. Itse tv:n puolelta Yleä lukuun ottamatta on tullut viime aikoina katsottua aika vähän mitään sarjoja ja se mitä olen katsonut, vahvistaa vaan kokemani tuskastumisen määrää. Kunnollista katsottavaa näillä kanavilla on erittäin vähän (Good Wife ja Major Crime, siinä ne taitavat olla - ja molemmat nekin jo parhaat päivänsä nähneet) ja sitten se mainoksien määrä! Eihän sitä kukaan jaksa. Jatkuva kelaaminen käy hermoille, mutta ei niitä pysty katsomaankaan. Ihan oikeasti näiden mainosten kanssa menee hermot. Kyllä näiden suoratoistopalvelujen kautta mainoskanavien aika kyllä jää taakse; mieluummin sitä maksaa palvelusta ilman mainoksia kuin katsoo niitä loputtomia mainoksia. Ja jos käy niin, että  haluamaasi sarjaa ei tilaamastasi palvelusta löydy, onneksi on vielä dvd.

Credit: hbonordic.com

Syksyn uutuuksista ensinnäkin Westworld on aivan mahtava! Jos sarjan kuvaus villiin länteen sijoittuvasta aikuisten teemapuistosta sekä sarjan scifiin ja villiin länteen sekoittuva maailman kuulostaa aivan kummalliselta eikä lainkaan houkuttelevalta, olet aivan oikeassa. Toisaalta itsestäni se kuulosti jo niin kummalliselta, että sarjan täytyy olla hyvä. Joka tapauksessa sarjalle kannattaa antaa mahdollisuus, sillä se vaan on erinomaisen hyvä. Sarjasta ei kannata kertoa enempää, koska se on nähtävä itse ja tarinan on avauduttava yllätyksineen katsojalle. Kaudessa ollaan nyt yli puolenvälin eikä se suoranaisesti ole juonellisesti avautunut lähes ollenkaan; yllätyksiä on siis vielä paljon luvassa. Pienen juonen raotuksen jälkeen olet hetken päästä olet kokonaisuudesta yhtä ulkona kuin aina ennenkin. Ja hyvällä tavalla, mitenkään sekava Westworld ei mitenkään ole. Viime viikolla vahvistettiin toinen kausi, joten tarinalle saadaan jatkoa. Tässä sitä on taas mielenkiintoisia hahmoja sekä äkillisiä juonenkäänteitä.

Credit: hbonordic.com
Credit: hbonordic.com

Moni katsoja ei vielä varmaan ole täysin sisäistänyt sitä, että näitä uusia HBO:n sarjoja kuten Westworld ei näytetä enää missään muualla kuin HBO Nordicilla. Vielä on jäljellä sarjoja, joiden uusia jaksoja näkee tv:stäkin, mutta niiden sopimukset on tehty aiemmin. Näitä uuden sopimusajan sarjoja ei siis näytetä enää tv-kanavilla. Aikanaan niitä toki voi katsoa dvd:llä, mutta jos haluaa ne nähdä uusina ennen spoilereita ja ihan jopa jenkkien aikaan, niin kannattaa todellakin tehdä kanavatilaus. Samaan suuntaan mennään muillakin suoratoistopalveluilla, sillä omia sarjoja alkaa olla yhdellä sun toisella palvelulla. Ja näissä ei tosiaan ole niitä mainoksia.

Credit: hbonordic.com
Credit: hbonordic.com
Credit: hbonordic.com
Toinen syksyn suursuosikki on Sarah Jessica Parkerin paluu Divorce. Sarja on aiheesta huolimatta erittäin hauska ja toteutus on muutenkin erittäin toimiva. Divorce on ollut todellakin positiivinen yllätys. Hyvää komediaa tai draamakomediaa on ollut viime vuosina tarjolla vähän, mutta nyt viime aikoina tässä on tapahtunut selkeä käänne. Nyt näitä oikeasti hauskoja sarjoja on taas useita. Harmi, että Divorcen ensimmäinen kausi alkaa lähetä loppuaan, mutta tätäkin on onneksi luvassa toinen kausi.

Credit: hbonordic.com
Credit: hbonordic.com
Lauantai-aamuni sarjaputkeen Westworldin ja Divorcen lisäksi kuuluu myös Insecure, joka sekin on oikein hauska ja onnistunut sarja-uutuus. Westworldin olen aina lauantaisin katsonut uudelleen, koska yleensä maanantai-iltaisin "katsomastani" jaksosta olen nähnyt vain osia. Pilkkimisen vuoksi saattaa sarjasta kadota puolet ja Westworldin kanssa ei passaa tippua kärryiltä. Jenkit rakastavat myös Westworldin spoilaamista, joten maanantai-aamuisin saa taas senkin kanssa olla tarkkana, että jättää uutisvirroista lukematta kaiken sellaisen mitä ei halua. Insecure sen sijaan on vähän uudenlaista sarjatarjontaa, jossa pääosassa on musta nainen, opettajana työskentelevä Issa. Mitään sen suurempaa pääjuonta sarjassa ei ole vaan tarina koostuu Issan elämästä ja tämän kohtaamista tilanteista. Rotuasiat ovat vahvasti läsnä, mutta mikään paatosjuttu tämä ei ole. Hauskalla ja humoristisella otteella päivittäisistä jutuista saa erittäin toimivan sarjan. Ja tätäkin on luvassa uusi kausi!

Kun Westworldin, Divorcen ja Insecure lauantai-putki päättyy kunkin loppuvan ensimmäisen kauden myötä parin viikon päästä, on siirryttävä muille vesille. Silloin ajattelin kokeilla HBO Nordicilta myös löytyvää Better Things -sarjaa. Better Things kertoo näyttelijästä ja hänen elämästään kolmen tyttären yksinhuoltajana Hollywoodissa. Komediapuoli on siten hallussa, mutta lisäksi tarvittaisiin jotain kunnon draamaa.

Credit: hbonordic.com
BETTER THINGS © 2016 Fox and its related entities. All rights reserved.
BETTER THINGS © 2016 Fox and its related entities. All rights reserved.


Joulukuussa ajattelin joka tapauksessa aloittaa Vikings-sarjan. Joulukuussa HBO Nordicille tulee jo sarjan neljännen kauden loput jaksot sekä tietenkin se paras eli kaikki aiemmat kaudet myös. En ole oikein koskaan ollut sopivasti liikkeellä tämän sarjan suhteen, mutta nyt olen tiennyt odottaa oikeaa ajankohtaa. Vikings ei ole aina nähtävillä sopimussyistä ja enkä ole halunnut myöskään keskeltä sarjaa hypätä mukaan, vaikka Subtv sitä näyttääkin. Nyt on sopiva hetki ja odotan tätä innolla!

Credit: hbonordic.com

Credit: hbonordic.com
Pidän kovasti historiapainoitteisista sarjoista. Tykkään sekä fiktiosta että myös ihan oikeista dokumenteista. Ennen katselin historiadokumentteja paljonkin Yleltä, mutta olen jotenkin nyt hukannut sen sopivan lähetyspaikan, missä ne parhaat dokumentit pyörivät. Aiemmin sunnuntai-iltapäivässä oli sellainen hetki, jossa viikottain näytettiin esim. Henry VIII:n ja Elisabetin ajasta kertovia mielenkiintoisia osittain näyteltyjä dokumentteja. Aina jotain jää kuitenkin haaviin ja olen nyt katsellut syksyllä tullutta Afroamerikkalaiset-sarjaa (The African Americans: Many Rivers to Cross with Henry Louis Gates, Jr.), joka on ollut todella mielenkiintoinen. Asiaa on todella paljon ja siksi tarina on vähän hyppivä, mutta kokonaisuus pysyy todella mielenkiintoisena. Tempoa olisi voinut vähän hidastaa ja lisätä vaikka jakson, mutta näitä tällaisia dokumenttisarjoja kaipaan, jossa yhteen aiheeseen paneudutaan kunnolla. Tusinadokumentteja on vaikka kuinka paljon, mutta nyt täytyy parantaa tapani ja etsiä taas näiden kunnollisten dokumenttien lähetyspaikat; täytyyhän niitä olla edelleen tarjolla!Yksi historian kestosuosikeista on antiikin Rooma. Ilahduin kovasti Netflixissä, kun huomasin, että palveluun oli ilmestynyt uusi sarja Roman Empire: Reign of Blood. Ja kertojana kukapa muu kuin Sean Bean! Keisari Commoduksesta kertova sarja täytyy ehdottomasti nähdä! Netflixiin on ilmestynyt paljon muutakin mielenkiintoista. Historiaa on lisäksi tarjolla mm. kuningatar Elisabet II:sta kertovassa The Crownissa. Senkin otan ihan lähiaikoina katseluun. 

Mutta ei se historiakaan aina toimi. Kai se on vain ymmärrettävä, että Tolstoi ei ole minun juttuni. Olen nyt katsellut Yleltä tullutta BBC:n Sotaa ja rauhaa; ja se on aivan kammottava. Sarjaa on vielä pari jaksoa katsomatta ja se on ollut ensimmäisen jakson jälkeen täyttä tuskaa; katson sen kyllä loppuun, kun kerran aloitinkin. Sarjahan on erittäin hyvin tehty ja näyttelijät hyviä, mutta se tarina ja tarinan maailma on vaan niin raskas ja rasittava sekä erittäin pit-käs-tyt-tä-vä. Tarina ei kulje mihinkään ja koko ajan pyöritään vaan hovissa ja juonitellaan. Kaikki ihmiset ovat tyhjäpäitä ja kaikki tehdään hetken mielijohteesta. Samalla juonikuviolla on tehty monta oikeasti hyvää elokuvaa ja sarjaa, mutta tässä ei saada aikaan edes sitä. Tavallaan tämä ei ole yllätys, koska en ole koskaan voinut sietää Anna Kareninaa; en mitään niistä useista filmatisoinneista mitä olen nähnyt. Aihe on vaan niin rasittava ja päähenkilö yksi raivostuttavimmista, mitä tv ja valkokangas voi tarjota. Ehkä se on uskottava, tuon ajan Venäjän filmatisoinnit on jätettävä muille katsojille.

Tällä viikolla on sitten luvassa yksi tämän vuoden kohokohdista, kun Gilmore Girls palaa uusin jaksoin Netflixille perjantaina 25.11.2016. Trailerien perusteella tulevaa neljään jaksoa kannattaa todellakin odottaa. Olen nyt katsonut Gilmore Girlsiä alusta lähtien ja pitkälle en ole vielä päässyt, koska sarja on tehty aikaan, kun sarjoissa oli yli 20 jaksoa kaudessa. Muutaman jakson alkulämmittelyn jälkeen sanailu on lähtenyt toimimaan ja olen koko ajan hämmästellyt kuinka paljon kaikenlaista ensimmäiseen kauteen on mahtunutkin. Uusien jaksojen kanssa on kuitenkin tehtävä niin, että ne on kyllä tässä välissä katsottava. Tätä on odotettu niin paljon, että Jenkit kyllä spoilaavat sen muuten alta aikayksikön! Tervetuloa takaisin Lorelai ja Rory!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti