maanantai 29. helmikuuta 2016

70

Perheen pyöreät vuodet tämän vuoden osalta jatkuu. Äitini täytti 70 vuotta ja sitä on pienimuotoisesti juhlittu eri tilaisuuksissa ja pienin lahjoin. Oikeana syntymäpäivänä olin suunnitellut kukkalähetystä, mutta maaseudulle ei toimittajia niin vaan löydykään ja toimitusten sekä kukkien hintataso on nykyään aikamoinen. Päädyin sitten hyväksi todettuun vanhaan ideaan ja ostimme 70 ruusua; oli kyllä aikamoinen ja huikean kaunis kimppu pinkkejä ruusuja!

Omissa juhlissa oli catering-vastuu tyttärillä ja vävyllä, mikä on melkoinen saavutus sekin, että talon emäntä malttaa pysyä pois keittiöstä. Oma vastuualueeni oli tietysti juustokakku, joka on kuorrutettiin kauden marjoilla eli kaikilla niillä mitä kaupasta löytyy. Nykyään valikoimahan on ympärivuotisesti aika hyvä eikä tarvitse pakastemarjoihin turvautua. Itse kakussahan pakastemarjat käyvät oikein hyvin, mutta koristeena ei ole kiva käyttää vettyneitä marjoja.
Kakkuna oli perinteinen valkosuklaajuustokakku joulupiparipohjalla. Ricottajuuston sijaan kakku oli tällä kertaa tehty Philadelphialla. Tällä kertaa laitoin marjat ja valkosuklaapaloja kakun päälle enkä tehnyt erikseen marjamelbaa. Samalla vältyttiin sitten kaikilta muilta koristeluvaikeuksilta. Eipä sitä juuri kauniimpia koristeita voi keksiäkään!Kuohujuoman seurana oli alkupalaksi yksinkertaisia keksejä juuston ja savulohen kera. Pääruokana oli hirveä, lihapullia ja juuresröstikakkuja sekä salaattia. Yksinkertainen menu, mutta varsinkin röstit olivat aika suuritöisiä lähinnä kokoamisen ja paistamisen vuoksi. Hyvältä kyllä toki maistuivat!Jälkiruokana oli kakkubuffet, johon siskoni toi myös britakakun. Se oli tarkoitus syödä jälkiruokana, mutta kunnon tauko oli paikallaan. Kakut sopivat itse asiassa oikein hyvin yhteen, sillä olivat maultaan loppujen lopuksi aika erilaisia. Ja kahvin kanssa taas sitten jaksoikin niihin keskittyä paremmin!


Ja ne ruusut sitten. Onneksi oli ystäväpäivä ja hyvä tarjous Citymarketissa. Plantagenista olisi saanut saman määrän pari euroa halvemmalla, mutta nämä cittarin ruusut olivat huomattavasti suurempia. Sain itsekin niitä ylimääräiset 10 kappaletta ja ne kukkivat keittiönpöydällä edelleen, joten olivat kyllä erittäin kestäviä! Määrä kun on suuri, värivalikoima pienenee, mutta tummaa pinkkiä löytyi sopiva määrä. Ja kyllä olivat muuten kauniita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti