keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Synttärit

Taas sujahti tammikuu loppuun synttäreiden merkeissä. Juhlimiseen tottuu ja kieltämättä nyt on ollut vähän väsynyttä ennen kuin taas saa uusia kiinnekohtia kevääseen. Tarjoilujen jämiä on puputettu juhlien jälkeen niin suolaista kuin makeaa. Mielettömiä määriä ei tälläkään kertaa yli jäänyt, mutta kyllä sitä normaalia viikkoannosta enemmän pääsee kakkua syömään. Muilta osin on ollut kyllä oikein mukavaa, että eväät töihin on voinut vaan rapsia kasaan kaapista. Ja onhan se ihanaa näin kerran vuodessa, kun töistä tullessa kotona vielä odottaa pala prinsessakakkua!


Makeaa en täytekakun lisäksi tehnyt muuta kuin pellillisen porkkanakakkua. Pilkoin nekin todella pieniksi maistelupaloiksi ja olivat sellaisenaankin todella hyviä. Muilta osin kaapista tyhjennettiin jouluna kotiin saapuneet karkit ja suklaat. Niitä tulikin tänä vuonna poikkeuksellisen paljon, mutta hyvin menivät kaupaksi. Ja hyvä niin! Perinteiseen tapaan tarjottiin sukulaisille ja perhetutuille ihan ruokaa; osalle lasagnea ja osalle nachovuokaa ja lisäksi salaattia sekä itsetehtyä naanleipää. Kaverisynttäreillä oli myös perinteinen linja nakkeineen ja lihapullineen, mutta suolainen käy todella hyvin kaupaksi; jopa viipaloidut kurkut ja porkkanat! Sekä kakku. Meillä vierailleet lapset ovat syöneet kakkua oikein mielellään joka vuosi. Eivät kaikki, mutta suurin osa!


Kakkutarjoilussa mentiin trendilinjalla eli tilasin The Force Awakens -kakkukuvan Ebaystä. Synttäreitä vietetään aina prinsessakakun merkeissä ja tällä kertaa marsipaani oli mustaa ja valkoista. Niistä sai sekoitettuna aika hienoja avaruusmaisia pohjia, vaikka eiväthän ne kakkukuvan alta kovin hyvin näy. Tein juhlapäiviin kolme eri kakkua, joista viimeinen oli ylivoimaisesti paras. Täytyy pistää ihan muistiin, kun ei taas ensimmäisellä kerralla muistanut, että kakkupohja kannattaa tosiaan leikata vain kolmeen osaan (ei neljään kuten ohjeessa; kolmessa osassa täytteet maistuvat paljon paremmalta ja erottuvat edukseen) ja kakkukuva kannattaa laittaa paikalleen jo edellisenä iltana. Varmaan unohdan nekin taas ja ensi vuonna olen samojen asioiden edessä. Ellen nyt sitten itse juhli syksyllä prinsessakakun merkeissä. Minkähän kakkukuvan tilaisin itselleni?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti