lauantai 27. helmikuuta 2016

Helmikuu parvekkeella

Helmikuu on muuttanut lähes kaiken parvekkeella ruskeaksi. Aika syväjäädytettyä taitaa talven jäljiltä olla kaikki kasvillisuus, että uusiksi menee keväällä kaikki. Kanervissa sentään on vielä väriä!


Toki ruskea väri vaihtelee myös vähän päivien mukaan. Oikein talvisina päivinä valkoista vasten ruskea oikein korostuu, mutta lämpimämmällä säällä myös jotain vihreää on vielä ainakin osassa murateista havaittavissa. Joka tapauksessa täytyy kohtapuolin peitellä niistä parhaimmat, jotta eivät auringossa pala, jos joku niistä vielä sattuisi hengissä olemaan.


Kova pakkanen ja sen jälkeen kunnon lauhtiminen pehmittivät täysin parvekkeen koristekurpitsat. Samalla tavoin tuli hoidettua myös marjakanervat, jotka ovat sittemmin kuivahtaneet täysin pystyyn. Kohtapuolin olisi kiva jo vaihtaa tilalle muuta ja vähitellen varmaan voisi taas harkita jo narsisseja. Lasitetulla parvekkeella niiden aika on joka tapauksessa lämpimien päivien vuoksi lyhyempi kuin muualla, joten hyvissä ajoin talvella ne on parvekkeelle joka tapauksessa tuotava.


Kasvien kuivumisen ja rapistumisen myötä alkaa myös parvekkeen kevätsiivous odottaa. Imuroimalla homma hoituu parhaiten, kun kaikki kuivunut lopulta kuitenkin pölyksi muuttuu. Samalla sitten nähdään onko hortensioissa ja mansikoissakaan mitään eloa. Vähän on kyllä pettymys ollut tämä talvi, kun viime vuonna oli keväällä niin hyvä kasvisaldo. Niin ne talvet vaihtelee ja aina se kevät tulee kuitenkin, ennemmin tai myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti