tiistai 9. joulukuuta 2014

Amarylliksen aika

Olen marraskuun ja joulukuun aikana ehtinyt hankkia jo useamman amarylliksen. Ne on ovat kyllä aivan upeita kukkia. Kukkivat todella pitkään ja kukat vielä yleensä toistensa perään; ja kauneudesta puhumattakaan! Eivätkä ole edes kalliita, mutta uudelleenkukittamisessa en ole kyllä onnistunut.

Amaryllisten nuppujen seurailu päivittäin on mukavaa viihdettä, vaikka hassulta kuulostaakin. Ne aukeavat suht' nopeasti, mutta kuitenkin riittävän hitaasti. Osa amarylliksistani on jo kukkinutkin, mutta viimeisimmät ovat vielä ihanasti nupuillaan. Viime vuosina olen kastellut niitä todella vähän, jotta eivät turhaan venytä varttaan. Ne nimittäin kaatuvat ja itse kukat painavat vielä todella paljon. Siltikin tuntuu, että pimeys venyttää niitä entistä enemmän.


Olen monena vuonna harkinnut leikkoamaryllisten ostamista lisäksi, mutta en ole vielä niitä saanut hankittua. Tänäkin vuonna taitaa olla niin, että jätän väliin, koska joulun aikaan tulee oltua niin vähän kotona. Tänä vuonna juuri ennen joulua on vielä poikkeuksellinen työrupeama, joten entistäkin vähemmän on mahdollista viettää kotona aikaa. Siksipä tyydyn taas näihin perinteisiin; olenhan niitä tässä jo useamman viikon saanutkin katsella ja vielä riittää iloa tästäkin eteenpäin! Ainakin viikon, jollei jopa kaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti