tiistai 16. joulukuuta 2014

Lankaa lapasesta

Hienosti olinkin tässä kaksi kuukautta ostamatta yhtään lankaa (tai ehkä kuusi viikkoa, mutta ainakin yli kuukauden), mutta joululahjatoiveita kysyttäessä en muutakaan toiveeksi keksinyt. Lapselle on kuitenkin  mukavaa antaa mahdollisuus hankkia jotain pientä lahjaksi äidillekin. Itsekin sain lapsena joululahjarahaa pieniin ostoksiin. Novita Klubin jäsenenä minun piti kuitenkin hoitaa tilaus itse ja eihän se hyvin päättynyt siinä mielessä, että muutama lisäkilo lankaa odottaa tällä hetkellä sijoittamista.


Itse lahjaksi olen saamassa 7 Veljestä Polkkaa eli sen muutaman haaveilemani lisäkerän, jotka lapseni on nyt käärinyt pakettiin. Valikoimissa oli myös jäljellä paria lopetettua lankaa eli 7 Veljestä verenpunaista ja tummansinistä Nallea, joita sitten molempia tilasin varastoon muutaman kerän. Nehän ovat ihan fiksuja ostoksia, kun molemmat ovat vielä tosi kauniita perusvärejäkin. Värit ei kaikissa kuvissa toistu ihan oikein, mutta se on tämä aika vuodesta, kun päivänvalo on kortilla ja lisävalo värittää miten värittää. Mutta livenä olin kyllä todella tyytyväinen hankintoihini.Mutta sitten homma karkasikin lapasesta. Kun lankaan lyö päälle hinnaksi euron, tietää se usein ongelmia. Kaikki mohairit osaan jättää kauppaan, kuen eivät ole oma juttuni, mutta tästä Pampula-langasta jotenkin innostuin sitten oikein toden teolla. Lanka vaikutti oikein hauskalta ja tilasinkin sitten kolmea eri värivaihtoehtoa useamman kerän. Loppusumma 18 euroa ei kyllä päätä huimaa, mutta sijoittelu alkaa olla jo vähän niin ja näin. Nyt olen sentään edennyt 7 Veljestä Nostalgia-neuleessani sentään jo etukappaleen puoliväliin eli useaan kertaa purettu takakappale on saanut jatkoa. Hämmentävää, kuinka kaikki töppäykset kerääntyvätkin samaan työhön. Mutta hidasta on ollut; toivottavasti joululomalla ehtisin neuloa enemmän.


Näistä Pampuloista ajattelin neuloa jotakin huivia tai koristehelmaa ja -reunaa joskus (!!!) tulevaisuudessa. Nämä olivat kyllä livenäkin todella hauskoja ja kivantuntuisia. Nyt yritän taas jatkossa pitää vähän taukoa lankahankinnoissa; alku oli jo ihan hyvä, kunnes sitä aina löytää jotain sellaista, jota ei tiennyt tarvitsevansakaan. Tämän hetken valikoimista olen hankkinut jo paljon niistä, joita olen himoinnut ja tuskin ne niin halvalla talven poistomyynteihin tulevatkaan, että siitä erityisen kohtalokkaasti innostuisin. Tällä hetkellä odottelen Novitan kevään 2015 lankakarttaa näytille, jotta taas tiedän mitä tarvitsen ja mitä en. Yleensä kevätkartta ei niin sykäytä kuin syksy, mutta mistäs sitä koskaan tietää! Vannomatta paras!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti