maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulutunnelmia

Viimeiset työkiireet on ohi ja joulutunnelmaan pitäisi virittäytyä. Viimeinen viikonloppu meni vielä töissä, joten takki on aika tyhjä ja joulutunnelmaan virittäytyminen taitaa alkaa vasta huomenna. Tänään ajattelin keskittyä vain liikkumiseen ja ihan vaan työkiireistä irtipääsemiseen; oppilaiden jouluesitykset eivät olekaan mikään aivan pieni produktio. Mutta joulu ja loma; aivan ihanaa!

Vuoden pimein päiväkin on tänään ja se se vasta ihanaa onkin! Uskomatonta, että taas mennään valoisampia aikoja ja kesälomaa kohti. Joulunpyhiksi on ikävä kyllä luvattu yllättäviä pakkasia, mutta ehkä niistä piakkoin eroon päästään. Pieni määrä lunta ei haittaa valoisuuden kannalta, mutta mitään hirveitä hankia ei taaskaan puolestani tarvittaisi. Tässä vaiheessa vuotta siitä ei kuitenkaan kannata välittää; lunta tulee aina talvella jossain vaiheessa kuitenkin.


Ihanat amaryllikset kukkivat keittiössä parhaimmillaan. Kerrankin ne päivät osuivat aikaan ennen joulua eikä itse joulunpyhiin, jolloin niistä ei usein ole edes nauttimassa. Siinäpä ne joulukukat taitavatkin tältä vuodelta olla. Alkaa olla aika siirtyä tulppaaneihin! Ihanaa, väriä elämään!
Joulukuun lämpimillä säillä ostin vielä itselleni muita joulukkia eli kaksi perhoskämmekkää itselleni uusissa väreissä. Vanhat ovat kovasti tehneet kukkavanoja ja nupuille on taas näyttänyt käyvän kuten jokaisena vuonna tähän aikaan, liika pimeys tiputtaa nuput. Keväämmällä sitten taas uudelleen!

Mutta nyt väsynein, mutta onnellisin mielin joulun viettoon. Kyllä loma ja vapaapäivät ovat ihanaa aikaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti