lauantai 16. elokuuta 2014

Vanhatkin kukkii

Trooppisten kesäsäiden lomassa on saanut nauttia siitä, että muutama uudelleen kukittaminen parvekkeella on onnistunut. Se ei aina ole niin yksinkertaista; tosin ihmeköynnös on tuntunut viihtyvän meillä aika hyvin.

Varjoisimmassa paikassa kesän viettänyt hortensia kukkii taas. Ensi vuonna voi kyllä olla niin, että täytyy hortensiat kokonaan sijoittaa sille puolelle. Aurinkoisemmalla paikalla ovat kyllä viihtyneet suhteellisen hyvin, mutta kastelu on ollut varjoisammalla puolella kyllä helpompaa. Kuivumisen suhteen tämä kesä on tietysti ollut lämpötilojen puolesta poikkeuksellinen. Kuivumisherkkä hortensia tuntuu kyllä lähinnä olevan kaupasta ostettaessa, kun siinä on tuoreet nuput ja kukat. Sen jälkeen kuivumiset eivät ole niin vaarallisia. Uusien kukkien toivossa voisi kyllä kokeilla ensi kesänä varjoisempia olosuhteita; jospa näitä tulisi lisää.

Viime kesänä ostettu ihmeköynnös on alkanut kukkia parvekkeella. Ihmeköynnös on muutenkin aika komean kokoinen. Pari vanhempaa ihmeköynnöstä kukkivat kyllä vähän väliä sisätiloissa ja kukkisivat sekä kasvaisivat varmaan enemmänkin, jos vaihtaisin ne suurempaan ruukkuun. Olen täysin unohtanut koko asian kesän mittaan ja täytyy kyllä hoitaa se kuntoon. Voi voi, näistä kun saisi meidänkin olosuhteissa kasvatettua niitä samanlaisia pensaita kuten Välimeren maissa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti