sunnuntai 10. elokuuta 2014

Tuo Novitan syys

Pari viikkoa sitten saapui Novitan syksylehti ja heti sen tietysti luin. Lehti ei ehkä ihan niin värikäs ja syksyntäytteinen ollut kuin mitä olisin toivonut, mutta ehkä nyt on luonnollisempien värien aika. Kaikenlaista ihanaa sieltä kuitenkin löytyi; niin kuin nyt uutuuslangat kaupoistakin!

Ensinnäkin on ihanaa, että palmikoita löytyy paljon, koska niitä on kiva tehdä. Tämäkin lyhythihainen neuletakki voisi olla hyvinkin neulomislistalla. Pääsääntöisesti olen keskittynyt lankojen hamsteroinnissa Nallen ja 7 Veljestä -langan eri vaihtoehtoihin, koska pysyvät hyvin valikoimissa, mutta miksei sitä voisi hyvin Hileeseen joskus hairahtaa. Yksi erittäin mielenkiintoinen uutuuslanka kaupassa on ollut Joki, jossa on aivan mahtava sävyinen kanerva. Siihen saatan kyllä syksyn mittaa hairahtaa; ei voi mitään.

Miesten ja poikien neuleitakin taas löytyi ja vaikuttivat ihan mukavilta. Nykyiset työn alla olevat palmikkoneuleet kuitenkin työllistänevät jonkin aikaa ja olen itselleni ajatetellut neuloa jotain seuraavaksi, mutta esim. nuoren neulepusero voisi olla kyllä tulevaisuuden ohjelmassa. Pääasia, että lehdessä on miesväellekin jotain ainakin tehtäväksi joskus tulevaisuudessa!


Itse innostuin eniten naisen huivikauluksisesta neulejakusta, joka on tehty Nallesta. Näitä juuri tarvitsen ja tykkään käyttää! Tässä on vielä sävynäkin se toivomani uutuus Nallen kanerva. Myös uusi suklaanruskea sopisi tähän sekä olisi mielenkiintoista kokeilla tätä myös jollain (varastosta löytyvällä) raitalangalla. Nallen uutuusväreissä oli jännä kaupassa katsoa, kun ne on tarkoituksella jätetty tietyllä tavalla vähän haaleiksi. Mutta ehkä se on sitä nykyistä muodikasta maanläheisyyttä!

Kaupoissa olen päässyt ihastelemaan uusia lankoja ja esim. 7 Veljestä -langan syklaami on aivan huikea. Raidasta ja Polkasta löytyy aivan uskomattoman ihania uusia yhdistelmiä sekä tietysti se Taika-langan upea, upea, pinkki-vihreä sekoitus. Nyt kyllä joutuu todenteolla odottelemaan taas poistotarjouksia ensi talvena, sillä hinnat ovat raitalangoissa aika huimia. Mutta kyllähän niitä tarjouksiakin tulvii! Sitä vaan ihmettelen mihin ihmeeseen Novitan uudet langat ovat unohtuneet Sokoksen ja Prisman verkkokaupoista. Nämä ovat olleet oivia tilauspaikkoja ilmaisine SmartPost-toimituksineen. Ja kyllähän sitä ihminen lankaa tarvitsee.


Mielenkiinnolla jään odottamaan talvilehteä, josko silloin olisi luvassa värejä ja enemmän niitä raitoja. Ilmeisesti ainakin paljon kirjoneuleita. Ne eivät vahvuuteni, mutta niitä on kyllä ihan katsella ja ihailla kuinka moni muu niitä kyllä taitaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti