maanantai 18. elokuuta 2014

Fargo

Suhtauduin vähän varauksella FX-kanavan Fargo-sarjaan ja en olekaan pitänyt mitään kiirettä sen katsomisella HBO Nordicilta. Kesän mittaan ajattelin kuitenkin kokeilla ja päädyin sitten katsomaan koko sarjan putkeen noin viikossa. Tämä olikin tosi hyvä! Vähän niin kuin se elokuva; tavallaan. Mutta kuitenkin aivan erilainen. 

Credit: hbonordic.com

Coenin veljekset ovat olleet mukana sarjan tuotannossa ja sen kyllä hyvällä tavalla huomaa. Sarjan maailma on sama kuin elokuvan, hahmot ovat osittain samoja eri nimillä tai sitten aivan muita. Tällä kertaa tarina kertoo vakuutusmyyjästä, joka kohtaa jonkinlaisen (ja aivan mielipuolen) palkkatappajan, jonka jälkeen vakuutusmyyjän elämä menee sotkuiseksi. Juoni muistuttaa elokuvaa, mutta sarjaan tietysti mahtuu paljon enemmän juonta. Ja ruumiita. Ja niitä on paljon! Sarja on välillä todella raaka, mutta se kerronta on sieltä Coenien maailmasta eli ei tämä mikään Broadwalk Empire ole. Nauraakin kyllä saa ja yllätyksiä juonessa piisaa; todella viihdyttävä sarja.

Credit: hbonordic.com
Martin Freeman (Lester Nygaard) tuntuu olevan nykyään kaikkialla, mutta hän sopiikin todella monenlaisiin tuotantoihin, kuten nyt tähänkin. Billy Bob Thornton (Lorne Malvo) on taas tuttu kylmäävä sekopää, jonka on nähnyt usein ennenkin, mutta niissä rooleissa hän kyllä loistaa. Allison Tolman (Molly Solverson) on myös todella hyvä; aidon ihmisen oloinen. Lisäksi sarjassa oli lukematon määrä muita todella mielenkiintoisia sivuosia. Ihan täytyy kyllä miettiä ketkä kaikki selvisivät ensimmäisen kauden loppuun, sillä heitä ei kyllä ollut monta.

Credit: hbonordic.com

Tosiaan sarjasta on tulossa uusi kausi. En ole kauheasti tutustunut asiaan mitä siinä mahdollisesti olisi luvassa, mutta jos tämä samalla tavalla jatkuu, olen kyllä todella kiinnostunut. Nämä nykyiset sarjat, kun ovat niin lyhyitäkin; ensimmäisellä kaudella Fargossa oli kymmenen jaksoa. Ilmeisesti toisella kaudella on luvassa paluuta menneeseen aikaan; pysytään kuulolla!

Credit: hbonordic.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti