maanantai 6. tammikuuta 2014

Kevättä kohti

Katseet on siirretty kevättä kohti! Joulu on pakattu pois odottamaan taas tulevaa joulukuuta, uusi vuosi on avattu ja töihinkin on jo palattu. Niin ihanaa kuin onkin kaivaa joulukoristeet esille, on yhtä mukavaa pakata ne taas pois ja palata arkeen; kun alkuhaikeudesta on selvitty. Meillä aloitetaan tammikuussa synttärijärjestelyt ja töiden talvikiireet vievät mennessään; ensi viikolla ollaankin jo tammikuun puolivälissä!

Joululomalla sai herkutella taas luvattoman paljon. Senpä vuoksi hedelmät ja ihan tavalliset voileivät tuntuvat mukavalta vaihtelulta. Piparkakkutalokin saatiin valmiiksi ennen joulua ja tapaninpäivänä se tuotiin kotiin syötäväksi. Sitä onkin popsittu pikkuhiljaa, aluksi enemmän ja vähitellen vähemmän. Tänään loppiasen kunniaksi viimeisteltiin viimeinen osuus eli savupiippu kolmeen pekkaan.


Sähköpostiin tuli taas ihania mainoksia Plantagenista, että viherkasveja saisi taas puoleen hintaan. Täytyy miettiä, jos sellaisen tarpeen tässä vielä itselleni keksisi; pojan kaktuskokoelmaa ehdittiinkin jo kartuttaa välipäivien aikana. Sekä tietysti pari orkideaa löysi kodin; niistäkin muuten pukkasi mainosta Plantagenista. Kannattaa hakea ennen pakkasia!


Nyt pyhien aikana on tullut käytyä pariinkin otteeseen elokuvissa. Ehkäpä tässä alkaa olla paluuta vanhaan hyvään aikaan, kun mieheni kanssa kaksin käytiin noin kerran viikossa leffassa. Toisaalta, tänä päivänä television hyvä draama korvaa jo aika monta leffaa ja televisio on todellakin noussut draaman kuninkaaksi. Mutta kyllä sitä elokuvissakin hyvää löytyy!

Eilen kävimme katsomassa Disneyn aivan ihanan Frozenin (Frozen - huurteinen seikkailu). Tykkäsin elokuvasta todella paljon! Elokuva on teknisesti todella kaunis ja siinä on hyvä juoni ja hahmot. Lumen erilainen olemus eri lämpötiloissa (jonka me pohjoismaalaiset hyvin ymmärrämme) on tuotu ihanasti esille ja lumen tunne on jotenkin todella aitoa! Aivan ihana kokemus!Toinen joulun leffakokemus oli The Hobbit: The Desolation of Smaug (Hobitti: Smaugin autioittama maa). Pidin ensimmäisestäkin Hobitista, mutta tämä toinen oli todella hyvä! Smaug on aivan mahtava ja juoni on todella toimiva. Itse kirjahan on enemmän novelli, joten enemmän toimintaanhan elokuvan on väkisin painotuttava. Tykkäsin paljon ja odotan mielenkiinnolla ensi joulua! Pitkän painostuksen jälkeen ja kauan sitten tekemämme sopimuksen mukaisesti katsoimme joulunpyhinä pojan kanssa myös ensimmäisen Sormusten Herran (The Fellowship of the Ring). Aivan kuten arvelinkin, vaikka poika elokuvasta nauttikin, niin juonelliset käänteet jäävät sen verran pimentoon, että jatkoa seuraa aiemman suunnitelman mukaisesti vuosi kerrallaan ja tarvittaessa kerraten. Hyvää kannattaa odottaa!

Kuten Oscareita! Se on oma show'nsa ja seuraankin sitä osuutta viihdemielessä; hyvät elokuvat ja nautinto niistä ovatkin sitten asia aivan erikseen. Olen vuosikaudet veikannut ehdokkaita ja voittajia omaksi ilokseni, kuten taas tänäkin vuonna. Tänä vuonna on tietynlaista paluuta tekemässä taas useampikin vanhan ajan tähti, vaikka eivät koskaan pois ole olleetkaan: Emma Thompson, Cate Blanchett, Robert Redford, Bruce Dern, Tom Hanks, Julia Roberts... Katsotaan kuinka käy! Pidän muistiinpanotyyppisesti kirjaa elokuvien palkintokauden eri käänteistä toisessa ja vanhassa blogissani (nykyiseltä nimeltään Blackdog Awards). Vauhti kiihtyy sielläkin ja ehdokkaat ovat tiedossa jo ensi viikolla torstaina 16.1.2014.Sekä hyasintteja! Hyasintin parvekkeella alkoivat sittenkin avautua koko ajan pikkuhiljaa lämpimien säiden vallitessa. Katsotaan miten käy, kun pakkasia luvataan loppuviikolle! Ihana tuoksu kuitenkin ja paljon enemmän iloa niistä oli parvekkeella kuin lämpimissä sisätiloissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti