torstai 11. huhtikuuta 2019

Tauon jälkeen: huonekumipuu

Noin kymmenen vuoden tauon jälkeen meille palasi huonekumipuu. Ennen vanhaan se tunnettiin nimellä fiikus ja sellainen löytyi lähes joka kodista. Vuosien varrella se ei tavallaan kadonnut mihinkään, mutta trendikasviksihan se todella palasi muutama vuosi sitten. Huonekumipuut ovat kauniita tiheinä ja tuuheina, mutta myös isoina toispuolisina komistuksina. Ja puhumattakaan niistä ihanuuksista, jotka kasvavat Välimeren maissa. Niistä ei voi täällä edes puhua; puuna fiikus on aivan huikea!

Jonkin aikaa olen huonekumipuun hankinnasta taas haaveillut ja nyt koitti vihdoin sille sopiva hetki. Asunto on sopivan valoisa, joten huonekumipuun luulisi meillä viihtyvän. Se ei pidä yhtään pimeästä eikä vedosta. Kastelukin pitää pysyä riittävänä muttei liian suurena. Tuholaisiakin fiikukseen joskus olen saanut. Ei kuulosta siis kovin helpolta, mutta sopivan aurinkoisissa olosuhteissa lehdet kiiltävät ja kasvavat. Olen ajatellut sijoittaa sen lattialle, mutta siinä täytyy odottaa kesäisempiä aikoja, sillä en halua näin heti alkuun altistaa sitä yhtään vedolle. Runsaan kuukauden kotoutumisen jälkeen, on uusia lehtiä jo ilmestynyt ja kevään kasvu siten käynnistynyt.



Löysin tämän klassikkokasvin ihan perinteisesti Ikeasta ja siellä myytävät huonekumipuut ovat mukavan kokoisia edulliseen hintaan. Toivottavasti saan sen meillä viihtymään hyvin!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti