maanantai 15. huhtikuuta 2019

Kolmiokäenkaali

Olen koko kevään toteuttanut kasvihaaveitani. Saan kasveista ja niiden hoitamisesta hyvää oloa ja se myös rentouttaa. Olen ollut teini-ikäisestä lähtien hulluna kasveihin ja toin niitä kotiin kassikaupalla jo silloin. Ei huolta, mikään ei elä ikuisesti. Ei valitettavasti kasvitkaan. On kausikasveja, omaan kotiin huonosti sopivia kasveja, huonosti hoidettuja kasveja, sairastuneita kasveja, kuivuneita kasveja sekä liikaa kasteltuja kasveja. Aina ei voi onnistua. Olen ihan ok viherpeukalo, mutta ei minullakaan kaikki kestä. Tämän vuoksi voi aina kokeilla uutta: tilaa vapautuu ja on ihanaa kokeilla myös rajojaan. Tällä kertaa kokeilussa on kolmiokäenkaali.


Kolmiokäenkaali on tuttu näky lehdissä ja Instagramissa. Se on oikein kaunis ja kivanvärinen. Ajattelin sitä ensin parvekekasviksi ja suunnittelin ostavani sipuleita. Sipuleita ei kuitenkaan löytynyt (eikä ole löytynyt vieläkään), mutta täysin odottamatta itse kasvi odotti heti ensimmäisellä kerralla Plantagenissa. Kolmiokäenkaalin hintahan on edullinen, noin viisi euroa, joten tämä kokeilu ei paljon maksa. Kasvi on ollut myös helppohoitoinen eikä vedenkulutus päätä huimaa. Kolmiokäenkaalin lehdissä on kiva yömoodi ja päiväksi lehdet taas aukeavat. Ja väri, se on todellakin aivan hurmaava!

Parvekesuunnitelmat luulen jättäväni sivuun ja taidan pitää kolmiokäenkaalia ihan vain sisätiloissa. Luulen, että meidän lasitetulla parvekkeella on sille aivan liian kuuma. Se ei ole varmaan pahin mahdollinen läkähtymään, mutta taidan kuitenkin jättää mahdolliset kokeilut loppukesään. Sisällä taas se on vähempään valoon tyytyväinen kuin moni muu kasvi, mikä on oikein mukavaa vaihtelua. Kerrankin joku viihtyy vähän varjommassa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti