maanantai 29. huhtikuuta 2019

Eukalyptuksen hurma

Syksyn ja talven mittaan aloin haaveilla eukalyptuksesta. Leikkokukkia tai leikkovihreinä ne ovat todella suosittuja, mutta eukalyptusta kun saa ruukussakin, haaveenani oli löytää sellainen. Tehtävä ei ollut syksyllä ihan helppo, mutta löytyihän sellainen lopulta talvella. Näin keväällä eukalyptuksia on näkynyt kaupoissa paljonkin ja sitä myydään mm. puutarhakasvina. Nyt kannattaa suunnata ostoksille, jos eukalyptusta omaan kotiinsa mielii!

Muutaman kuukauden meillä asumisen jälkeen eukalyptus on kasvanut aika mittavasti. Se tykkää vedestä ja auringosta, mutta se ei ole ainakaan toistaiseksi mielestäni ollut mitenkään hankala hoidettava. Tästä kyllä varoitellaan, mutta toistaiseksi tosiaan yhteiselo on sujunut ihan mukavasti. Aurinkoa kohti eukalyptus myös suuntaa erittäin voimakkaasti, joten kasvia kannattaa käännellä, jotta siitä ei ole tule aivan toispuoleinen.


Oma eukalyptukseni on viihtynyt itä-etelä-ikkunalla ja ajattelin pitää sen sisäkasvina, mutta sitä voi mainiosti kokeilla myös parvekkeella tai puutarhassa. Kaupasta eukalyptuksen löytämistä helpottaa se, että tietää etsiä huomattavasti pienilehtisempää kasvia kuin mitä leikkovihreinä myytävät eukalyptukset ovat. Eukalyptuksen tuoksuakin voi kokeilla, kun liikuttaa kasvia tai hieroo lehtiä. Yleisesti se ei tuoksu, mutta kosketuksesta tutun tuoksun saa esille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti