perjantai 10. marraskuuta 2017

Carnivàle

Syksyn mittaan putkiremontin aikana katsoin vihdoin ja viimein HBO:n koko Carnivàle-sarjan. En aikoinaan ehtinyt sitä Neloselta seurata ja jälkeenpäin se on ollut suunnitelmissa todella pitkään. Kerran katsoin siitä pari ensimmäistä jaksoa kuntopyöräillessä, mutta sarja ei ollut siihen oikein sopiva temmoltaan. Uutta katsottavaa etsiessä vihdoin koitti syyskuussa Carnivàlen hetki ja pidin kyllä näkemästäni.



Carnivàle on tarina Yhdysvaltoja kiertävä tivolista, todellisesta freak show'sta. Hiekkamyrskystä tivoli ottaa matkaansa tarinan päähenkilön yliluonnollisia voimia omaavan Ben Hawkinsin. Karnevaalin tapahtumat nivoutuvat yhteen toisaalla olevaan pastori Justin Croween ja tämänkin yliluonnollisiin voimiin. Sarjan tarina käsittelee hyvän ja pahan taistelua ja matkalla on monta erikoista tapahtumaa. Sarjan piti olla alun perin pidempi, mutta se jäi vain kahteen kauteen. Toisaalta tarina päättyi tavallaan tässäkin ja jätti jatkon avoimeksi. Olisi tätä kyllä katsellut pidempäänkin.



Carnivàlessa on omanlaisensa tunnelma ja se on kuvattu hienosti. Hahmot ovat mielenkiintoisia ja tarinakin toimi. Valtaisaan suosioon se on aivan liian vaihtoehto-sarja, joten sinänsä ei ihme, jos sarja jäi lyhyeksi. Toisaalta tällaisia sarjoja HBO:lla on muitakin; ja usein on niiden tarinakin jäänyt lyhyeksi. Onhan se toki ymmärrettävää, että menneisyyteen sijoittuvien sarjojen tekeminen on kallista ja niiden täytynee siten olla erittäin suosittuja jatkuakseen. Itselleni kyllä tämä tunnelma toimi! Sarja ja sen tunnusmusiikki ovat myös iskostuneet ikuisiksi ajoiksi mieleen putkiremontin myötä, kun katselin tätä viikonloppuaamuisin ja remontin myötä viikonloppujen rutiinit olivat toista kuin normaalisti... Carnivàle kyllä kannatti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti