keskiviikko 23. elokuuta 2017

Suomivillapipo ja -sukat

Innostuin taas jo poistuneesta Suomivilla-langasta. Tein talvella siitä vielä viltin ja päätin tehdä lopuista langoista myös Jacques Cousteau -pipon sekä sukat miehelleni. Itselleni suunnittelin sukkia, koska täysvillaisista sukista iltaisin voisi olla valtavasti apua paleleviin varpaisiini. Aloitin projektin jo talvilomalla ja päätin sen nyt kesälomalla; mutta lisääkin on tulossa. Niin kovasti innostuin täysvillasta!

Täysvillahan ei ole paras lankamateriaali sukkiin, koska se ei ollenkaan niin hyvin kestä kulutusta kuin sekoitevillat. Sen sijaan, kun käytetään monia sukkia päällekkäin (kuten minä), ne ovat aivan loistavia siellä välissä. Parasta on se niiden tuoma lämpö, joka on aivan omaa omaa luokkaansa. Miesten sukissa käytin ihan sukkien perusohjetta, joka löytyy Novitan lankojen vyötteestä. 7 Veljestä -langan ohjeet sopivat sellaisenaan Suomivillalle. Myös pipoon täysvillan uskoisin sopivan erinomaisesti ja ohjeena tässä oli se perinteinen Jacques Cousteau -pipo, jonka ohje löytyy mm. Novitan sivuilta.


Suomivillan ongelma on se aito villan pölinä, josta saan allergiaoireita. Se menee muutaman päivän neulomisen jälkeen ohi, mutta ensimmäiset päivät nenä vuotaa ja kurkussa on tuntemuksia. Pidempien projektien myötä sille aina siedättyy täysin. Talvilomalla aloin tehdä pipoa, mutta samalla alkoivat allergiaoireet ja sairastuin sattumalta myös flunssaan. En sitten tervehtymisen jälkeen koko keväänä uskaltanut jatkaa projektia, koska allergiakausi oli päällä. Heinäkuussa sitten uskalsin taas jatkaa ja aloitinkin varovasti vain noin 15 minuutin sessioilla. Parissa päivässä olin jo siedättynyt villalle ja pääsin oikein vauhtiin! Suomivilla on myös aivan ihanan tuntuinen lanka neulottavana. Harmi, että se poistui, mutta joistakin verkkokaupoista (kuten Novitalta) sitä saa edelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti