torstai 17. elokuuta 2017

Jämäjuustokakku kauden herkuilla

Juuri ennen kesälomareissua huomasin, että jääkaapissa on pari pakettia matkan aikana vanhaksi menevää tuorejuustoa. Onneksi juustokakkuja voi pakastaa, joten ei muuta kuin hommiin!


Juustokakun kanssa kävi kuitenkin niin, että täytettä oli sen verran runsaasti, että vuoka jäi pieneksi. Loput täytteestä laitoin kaapista löytyneisiin leivossilikonivuokiin hyytymään. Keksi pohjaa ei niihin ollut laittaa, mutta eipä niin väliksikään! Maistui hyvin näinkin!

Juustokakkuun käytin ihan perusohjettani jääkaapista löytyvien tarvikkeiden mukaan. Kermaa joutui kaupasta hakemaan, mutta muuten pohjaan voi valita kaapista löytyvät keksit sekä tuorejuuston. Itselläni esim. oli käytössä mascarpone, mutta peruskakkuun käyvät kaikki tuorejuustot. Hyytymisen jälkeen kakun voi laittaa pakastimeen odottamaan sopivampaa nauttimishetkeä.


Sopivan sunnuntain koittaessa voi kakkujen seuraksi kaapia kaikki luonnosta tai pakastimesta löytyvät marjat sekä Lidlin muffinssit, jos keksipohjaa ei löytynyt kakuntekovaiheessa. Välttämättä keksipohjia ja muffinsseja ei todellakaan tarvita, vaan kakku on loistavaa sellaisenaan. Hyydytetyt kakkuset irtoavat myös helposti silikonivuoista. Helppoa ja hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti