tiistai 28. helmikuuta 2017

Helmikuu parvekkeella

Helmikuun myötä perinteiset talvikuukaudet alkavat olla ohi ja siirrytään taas kunnolla kevättalveen. Lunta on ainakin viime päivinä tuprutellut niin paljon, että viime viikon keväiset maisemat ovat täysin hetkellisesti kadonneet. Pidentyvät päivän myötä uudet lumetkin saavat kohta kyytiä ja oikeasti voi vähitellen alkaa elätellä toiveita pysyvästi lämpimimmistä päivistä.


Hiihtolomalla siirsin muratti- ja mansikkaistutukset kodinhoitohuoneeseen. Muratit olivat edelleen erittäin vihreitä ja hyvävointisen oloisia sulanneinakin, joten toivotaan, että ovat edelleen hengissä. Niitä on nyt varovasti kasteltu ja nyt täytyy vaan seurata tilannetta. Toin sisätiloihin parvekkeelta myös ihan vihreän sypressin, mutta se on ainakin sisätiloissa alkanut varistaa havuja, joten elossa se ei taida kyllä olla.

Parin narsissihankinnan lisäksi muuta uutta ei parvekkeella ole tapahtunut. Hiihtolomalla kyllä imuroin jo valmiiksi parvekkeen roskista ennen kuin aurinko kuivattaa ja polttaa kaikki pudonneet lehdet tms. tomuksi. Kanerviakin jo vähän katselin, että ne täytyy varmaan jo lähiaikoina siivota pois. Aika kuivilta ovat kanervat alkaneet vaikuttaa ja ehkä kohta alkaa narsisseistakin olla kunnon tarjouksia. Huhtikuussa voikin hyvällä onnella jo palauttaa muratit parvekkeelle!


Pidempien iltojen ja plussakelien myötä myös koira on alkanut viihtyä taas parvekkeella. Keskitalvella sitä ei oikein meinannut saada sinne suostuteltua vaikka se onkin yksi koiran lempipaikoista. Valvontamahdollisuudet parvekkeella ovat aivan mahtavat, asuntomme parhaat, ja usein koiraa ei meinaa saada parvekkeelta melkein pois. Tai varsinkaan kuvitella menevänsä parvekkeelle ilman koiraa! Kevättä on siis selvästi ilmassa. Ja niin on allergiaoireitakin. Jo pari viikkoa sitten omassa nenässä tuntui jo Ruotsista saapuneet pähkinäpensaan ja lepän vähäiset kukinnot. Kevät siis jo todellakin kolkuttelee ovella...

Siivoushommia on siis maaliskuussa parvekkeella luvassa lisää ja ehkä vähän vihreääkin. Jotain uutta elävää ja vihreää on sinne pian saatava lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti