tiistai 21. helmikuuta 2017

Pieni pala kevättä

Päivät ovat jo pidentyneet reippaasti ja pikkuhiljaa mielikin haluaisi jo siirtyä kevääseen. Viikonloppuna Plantagenista oli pakko ostaa pari pientä narsissiruukkua, jotta kevättä saisi jo vähän parvekkeellekin; jotain tuoretta ja vihreää!


Narsissien kanssa täytyy olla muutenkin hyvissä ajoin liikkeellä, koska päivät käyvät nopeasti niille liian kuumiksi lasitetulla parvekkeella. Jos niitä meinaa hankkia isomman erän, se on tehtävä aika lähiaikoina. Joka tapauksessa pakkasessakin pärjäävät oikein hyvin ja mitä viileämpää, sitä pidempään ne kestävät!

Parvekekasvit myös alkoivat näyttää siltä, että kohta alkaa olla aika siivota kanervat pois. Ne olivat jo aika kuivuneita, jotan pölyyntyminen ja roskaaminen alkaa pian. Muratit olivat sen verran hyväkuntoisia, että toin ne kevätlomalle kodinhoitohuoneeseen. Katsellaan huhtikuun puolelle miltä silloin vaikuttavat ja onko niistä vielä parvekkeelle; eivätpähän nyt ainakaan pala kevätauringossa. Kanervien tilalle tosiaan voisi kohta hankkia näitä narsisseja; eihän kevät ilman niitä tule!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti