keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Tammikuu parvekkeella

Tammikuussa parvekkeella oli paljon vaihtelevaa säätä ja joulukoristeet on loppiaisen jälkeen korjattu pois. Vähitellen tulisi alkaa peitellä kasveja kevättalven auringolta, jos niiden selviytymistä aikoo vielä kokeilla. Vaihtelut säässä ovat olleet suuria purevasta pakkasesta plussaan, mutta toisaalta pakkasjaksot eivät ole ole olleet kovinkaan pitkiä, mikä on hyvä juttu kasvien kannalta.


Tällä hetkeillä meneillään olevan pakkasjakson jälkeen täytyy miettiä, josko nostaisi muratit sisätiloihin kokonaan kevättä odottamaan. Viikonloppuna kävin talvisäilössä katsomassa kasveja ja osa niistä voi oikein hyvin, osa ei. Huonovointisuuden syynä oli lähinnä kuivuus, mutta sellaista sattuu. Työhuoneesta pitäisi nyt ehkä sitten koittaa raivata hieman tilaa parille muratille noin kahden kuukauden ajaksi. Sen verran kivoja ne vielä ovat, että ehkä täytyy sellaista vaihtoehtoa tänä vuonna kokeilla!


Kanervat ja muut näyttävät myös säilyneet talvesta mukavasti. Kohta alkaa kuitenkin kevätauringon paahde ja siinähän ne kuivuvat pystyyn ja alkavat kerryttää pölyä. Myös koristekaalit ja keijunkukat ovat kestäneet talvea yllättävän hyvin. Pakkasilla rutistuvat ryttyyn, mutta ovat plussakeleillä aika hyvin palautuneet. Yleensä koristekaalit ovat tässä vaiheessa jo lyhistyneet täysin kasaan, joten huomaa kyllä, että pitkillä plussajaksoilla on ollut vaikutusta.

Sisällä työhuoneessa oliivipuut ja ihmeköynnökset voivat myös oikein hyvin. Myös hortensia on ruukussa säilynyt talven yli. Huhtikuussa hortensian voikin jo siirtää parvekkeelle ja siitähän se sitten alkaa. Ehkäpä tässä on jo muutaman viikon päästä narsissien vuoro!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti