tiistai 31. toukokuuta 2016

Mansikat ja hortensia

Mansikat on nyt sitten myös tälle vuodelle hankittu. Yrttien lisäksi pitää olla jotakin pientä hyötykasvipuolta parvekkeella ja poika tykkää mansikoista niin kovasti! Ei meillä mitenkään valtavan suuria määriä niitä koskaan ole kypsynyt, mutta sen verran, että ehtivät iloa tuottaa muutaman kerran kesässä.


Mansikoita oli hankittava ihan myös vain siksi, että tuntuivat toimivan todella hyvin istutuskasveina muratin kanssa. Näyttivät kivoilta kesällä ja aivan erityisesti ruskan väreissä syksyllä ja talvella. Perinteisten mansikantaimien lisäksi hankimme myös metsämansikantaimia, joita kokeiltiin menestyksellä viime kesänä. Tänä vuonna yritetään pitää istutusta vähän enemmän auringossa, koska viime kesänä se ei tuntunut puolivarjossa oikein viihtyvän.


Pienten mansikantaimien lisäksi hankimme parvekkeelle myös ison amppelimansikan. Se istutettiin ruukkuun ja siinä oli mukana jo isompia raakileita. Muut taimet kukkivat ja nyt niihin on myös tullut raakileita eli ensimmäistä satoa odotellessa!


Ehdin tässä jo vannomaan, että tänä vuonna en parvekkeella enää kuumuuden vuoksi hortensiaa hanki. Mutta meninpä sitten Ikeaan ja sieltä tulin takaisin kahden hortensian kera. En voinut mitenkään olla niitä ostamatta nähdessäni ne valikoimat. Ikean hortensiat olivat todella halpoja (muistelisin, että kuusi tai seitsemän euroa) ja olivat kaikki vielä sinisiä! Niitä on tuntunut olevan viime aikoina kovin vaikea löytää. Äidillenikin kun äitienpäiväksi sellaisen ostin, se oli koko valikoiman ainoa sininen versio ja sekin oli kovasti violettiin päin. Ikeasta hankitut ovat kyllä täysin siniset ja aivan täynnä nuppuja! Istutin ne yhdessä samaan ruukkuun ja kokeillaan puolivarjoa. Hyvin ovat tuntuneet viihtyvän, mutta sitä kuivahtamista pitää varoa. Tänä vuonna ostin ne kyllä sillä mentaliteetillä, että kesälomaa eivät kuitenkaan selviä enkä lähde mihinkään sen kummempiin pelastusoperaatioihin, mutta olkoon nyt alkukesän ainakin parvekkeen ilona!


Tämän kevään osalta on kasviostokset (toivottavasti) tehty. Ainahan niin sanon ja lisää tulee silti, mutta yritän nyt pysyä päätöksessäni. Kevään yhtiökokouksessa myös kävi ilmi, että parvekkeiden kunnostus- ja maalaustyö olisi tulossa ensi kesällä; ei kuitenkaan julkisivuremontti, joka on tehty 15 vuotta sitten. Joten nautitaan nyt tästä, koska ensi kesänä ei ilmeisesti tarvitse hankintoja pahemmin parvekkeelle tehdä. Se on kyllä aika kamalaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti