perjantai 27. toukokuuta 2016

Kasviostoksilla (taas)

Toukokuun aikana olen vieraillut kohtuullisen monta kertaa eri puutarhaliikkeissä. En vaan malta olla uusimatta talven mittaan kuolleita kasveja. Kohtuudessa pysyminen on myös vaikeaa, mutta toistaiseksi helppohoitoisuus on jotenkuten pysynyt hallussa!

Miehen yrittiviljelmät ovat laajenneet ihan tavallisilla ruokakaupan yrteillä, mutta myös mm. Hong Kongin hienoilla italialaisilla yrteillä. Nykyään näitä on tarjolla vaikka mitä! Monet yrteistä ovat vielä suhteellisen helppohoitoisia, kunhan vaan on aurinkoa ja sopivasta kastelusta huolehtii. Kaikki yrtihän eivät koko kesää kestä, mutta lopuksi ne voi käyttää kokonaan ruokaan tai säilöä pakastimessa tai sitten kuivattaa.Sen verran kesäkukkapuolta tuli kartutettua, että ostin Hong Kongista aikomani pelargonit. Kävi myös niin onnellisesti, että niitä löytyi mahtavaa pinkin väristä kukkaa. Värejä olisi kyllä ollut paljon muitakin. Orvokit siirsin vielä kori-istutuksesta ruukkuun ja ne olivat jo nyt venähtäneet aika lailla liian pitkiksi. Niin niille vaan parvekkeella käy, kun valoa ja lämpöä riittää!


Muratteja olen hankkinut lisää pari muutakin settiä. Niitä kuitenkin tulee käytettyä istutuksissa jouluun saakka, joten ovat kyllä valtavan pitkäikäisiä. Bauhausin jätti muratti on kasvanut todella reippaasti ja lehden koko on aikamoinen verrattuna tavalliseen murattiin. Eikä nämä Hong Kongin muratitkaan mitään erityisen pieniä olleet vaan erittäin kauniita ja hyvin kasvaneita. Ihanasti ovat myös muut muratit alkaneet kasvaa; kyllä se on vaan niin takuuvarma valinta!Tämän kevään ostoksia on jäljellä enää mansikat. Ne olivat sen verran kauniita viime kesänä ja syksyllä ruskan väreissäkin, että mennään samalla istutuslinjalla. Ja pitäähän niitä pojallekin ostaa! Sato on aina vaihteleva, mutta istutuksissa mansikka on tosiaankin kivan näköinen. Ja myös helppohoitoinen. Lämpimistä säistä huolimatta kastelu ei ole ollut päivittäin tarpeen, joten tavoitteessa ollaan pysytty (ainakin toistaiseksi)!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti