maanantai 9. toukokuuta 2016

Huhtikuu parvekkeella

Huhti-toukokuun vaihde muutti säät keväästä kesään aivan silmäräpäyksessä. Samalla sain riesakseni aivan hirvittävän allergian, kun siitepölykausi pamahti päälle kokonaisuudessaan. Näin pahasti en olekaan ollut allerginen kuin ehkä kerran, kun taistelin kolme vuotta sitten kolme kuukautta korvaongelmien kanssa. Ei auta kesän vuoksi on vaan kestettävä!


Helppohoitoisuuden linjalla jatketaan ja olenkin päätynyt tänä kesänä keskittymään lähinnä muratteihin sekä muihin kuivuutta kestäviin. Näillä säillä totesin myös hortensioiden ajan olevan meillä ohi, sillä jo pelkästään kuunvaihteen säät ovat niille lasitetulla parvekkeella liikaa. Ellei nyt sitten halua kastella niitä jo nyt aivan koko ajan. Vielä on vähän arvoitus, että onko viime kesäisistä hortensioista mihinkään. Aika heikolta kyllä näyttää, mutta ajattelin nyt vielä pari viikkoa tarkkailla tilannetta.


Orvokit ovat päässeet mukavasti kukoistamaan. Lämpimät säät tietävät kuitenkin sitä, että kohta ne ovat venähtäneet toivottomasti liian pitkiksi, mutta tiedossa on toki ollut koko ajan, että ne eivät ole koko kesän ilo parvekkeella. Ihania ovat kuitenkin tässä vaiheessa vuotta!Huhtikuu oli jo narsisseille liian lämmin ja johan ne hetkessä kukkivat ja venähtivät aivan ohi. Nyt olen ne jo laittanut pois ja täytyy ensi keväänä olla taas ajoissa liikkeellä. Tässä vaiheessa vuotta kun on joutunut jo lasejakin pitämään auki, on selvää, että mikään viileässä viihtyvä ei kauaa lasitetulla parvekkeella ole parhaimmillaan.Muratit ovat myös lähteneet hyvin kasvuun. Istutin ne vanhojen murattien joukkoon ja kovasti se niidenkin kanssa näyttää siltä, että kyllä tämä talvi vei ne mennessään. Äkillisesti iskenyt jääkylmä tammikuu piti siitä kyllä huolen! Pientä eloa näin yhdessä mansikantaimessa, mutta eipä sekään ole tässä viime aikoina näyttänyt kovin lupaavalta. Mutta onpahan näitä uusia istutuksia sitten ja hyvällä mielin on voinut uusiin vaihtaa!Toukokuulle ei muita hankintoja enää jääkään kuin ehkä pari pelargoniaa. Sen verran kukkivaa (ja helppohoitoista) voisin parvekkeelle hankkia. Yhden talvehtineen pelargonin sinne jo toinkin ja vähitellen on aika siirtää sinne myös Välimeren kasvit. Kyllä ne näillä säillä siellä jo pärjäilevät!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti