keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Laajentunut (ja mantereet ylittävä) riippuvuus

Aiemmin pidin standardina, että ostin ainoastaan lankoja, joita saa tavallisista kaupoista. Sehän vähän vaikuttaa siltä, että hamsteroinnissa olisi jonkinlaiset standardit ja homma pysyisi jollain tavoin aisoissa. Nyt sekin standardi on sitten menetetty ja riippuvuus laajentunut suorastaan mannertenväliseksi. Columbus, Georgiasta nimittäin saapui varsin kimalteva ja silmiä hivelevä paketti, josta ei voi muuta todeta kuin että kai tämä peli on totaalisesti menetetty.


Muilta osin olenkin tänä vuonna pysynyt kohtuullisesti aisoissa hamsteroinnin suhteen. Jos en ole lopettanut, niin ainakin vähentänyt viime vuoteen nähden. Lisäksi olen kohtuullistanut ostomääriä ja tyytynyt kerään, maksimissaan kahteen. Sekin on jo jotain! Tämä tilaus lähti siitä, että etsin villasukkaprojektiin koristelangaksi kultaista lankaa. Vuodenvaihteessa löysin Prisman verkkokaupasta todella kivoja Red Heart Sashay Metallic -lankoja, joita ostin kokeeksi muutaman. Samasta sarjasta löytyi sitten netin perusteella myös kultaista, mutta eipä vaan Suomesta! Eikä oikein Euroopastakaan. Amazon.co.uk:sta löytyi sitten joitakin toimittajia, mutta toimituskuluineen kovaan hintaan. Jossain välissä sitten Red Heart itse alkoi toimittaa lankoja taas Eurooppaan ja kun monet ihanat Sashay-röyhelölangat olivat alennuksessa mukavaan hintaan, niin pääsinpä heti sitten tilaamaan.Metallinhohtoinen Sashay Metallic oli jo siis aiemmin tuttu, mutta kyllähän niitä muita toinen toistaan ihanampia lankoja oli vaikka mitä. Ehkä ihanin kaikista on Sashay Boho, josta oli todella vaikea valita mitä tilaisi, kun kaikki näyttivät vaan niin upeilta. Jokaista kun ei vaan voi tilata! Myös tavallinen Sashay on aivan mahtava ja sävyjä on vaikka kuinka monta; ihan varmasti jokaisen lempiväriä!


Alelaarista löytyi halvalla Sashay Sequins -keriä, jotka olivat myös todella kauniita paljetteinen päivineen. Samasta laarista tilasin myös Boutique Swerve -karvalankaa, joka maksoi alle kaksi dollari per kerä Sequinsin tavoin. Pienestä koosta huolimatta kerät painavat 100g ja normaalihinta on siinä viisi kuusi dollaria, joka sekään ei ole paha hinta. Moni muu kauppias tuntui myyvän niitä kalliimmalla. Vielä oli tilattava yhtä alennuslankaa eli Sashay Sparklea, jossa värinä niin ihana Raparperi, etten vain voinut vastustaa!Toimituskulut ovat Red Heartissa kiinteät sekä portaittain loppusumman mukaisesti nousevat; ja eivät siten jää välttämättä kovin pieniksi. Valitettavasti toimituskuluttomat tarjoukset eivät ole näyttäneen olevan voimassa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Muita hyviä tarjouksia tuntuu tulevan kuitenkin koko ajan, joten postituslistalle kannattaa liittyä. Verottomuus kyllä paukkuu tilauksessa aika nopeasti, mutta kokonaishinta pysyy kuitenkin sellaisena, ettei juuri halvemmallakaan mistään saa. Toinen hyvä kauppa Yhdysvalloissa tuntui olevan Stuff 4 Crafts, jossa oli myös hyvät valikoimat näitä Sashay-lankoja.Red Heartin nettisivu on ylipäänsä vaarallinen. Röyhelöhuivilankojen lisäksi siellä on valtavat valikoimat kaikkea muutakin, kuten aivan ihania raitalankoja, joita saa joitakin Suomestakin ainakin Prismasta. Itse pidättäydyin kuitenkin röyhelöissä, joista olisi tarkoitus tehdä huiveja ja koristeita muihin neuleisiin, kuten sukkiin ja sisustusneuleisiin. Mutta kaiken näiden ihanuuksien jälkeen en voi mitenkään uskoa, että omat tilaukseni olisi tässä. Ensinnäkin jokaista lankaa on (valitettavasti) aivan mielettömät määrät eri värejä ja sävyjä; Amerikassa on aina niin paljon valinnanvaraa! Värit ovat aivan mahtavia, kun kaikille varmasti löytyy jotain. Ja entäs ne nimet sitten;  kuka tällaisia värien nimiä voi vastustaa... Tilauksessani oli lankoja nimeltä mm. Rhubarb, Phlox, Tango, Salsa, Rumba, Cabernet, Amethyst, Pink Topaz, Mauvelous, Romantic. Ja silti tilasin lähes kaikkia värejä vain sen yhden kerän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti