tiistai 17. helmikuuta 2015

Novita kevät 2015

Novitan kevät-lehti tipahti postiluukusta jo pari viikkoa sitten, mutta nyt vasta ehdin sitä paremmin lukaista. Ihan mukavasti lehdessä oli tavallista langoista tehtyjä neuleita; enemmän sitä puuvillaa ja pitsineuleita onkin sitten kesä-lehdessä. Nehän ovat kyllä kauniita, mutta hankalia neuloa pari kerrosta kerrallaan, kun ei koskaan muista missä oikein oli. Pitäisi varmaan alkaa opetella merkkaamaan kohdat. Katsotaan päätyykö tästä työlistalle mitään, mutta eniten innoistuin parista piposta sekä tunikasta.


Lehdessä oli kivoja merihenkisiä neuleita, mutta koska monet olivat kirjoneuleita, skippaan ne suosiolla. Aikuisen neulemyssy vaikutti kyllä tosi kivalta ja nehän valmistuvatkin nopeasti. Pitäisi varmaan siirtyä taas nopeammin valmistuviin pienempiin neuletöihin, kuten sukkiin ja pipoihin, niin saisi vähän tuota lankavarastoa kutistettua.


Tykästyin kovasti myös lehden villahousuihin. Olen kova palelemaan ja nämä voisivat toimivat, jos vain ovat riittävän istuvat ja se ei välttämättä niin selvää olekaan. Onnistuessaan olisivat kyllä tosi ihanat! Kivalta näytti myös naisen raitaneule, jossa oli jotenkin todella kauniisti sointuvat värit. Samaa kaunista tyyliä oli myös virkattu torkkupeitto. Kun nämä isoäidinneliöt sekä afrikankukat olivat suurimmassa huudossaan, en niistä erityisemmin innostunut, mutta olen nyt alkanut jotenkin lämpenemään ajatukselle. Pääteltävien lankojen määrä kyllä hirvittää, mutta pitäisi ehkä käytännössä kokeilla. Ainakin tämä torkkupeitto näyttää aivan ihanalta! Ehkä tämä on kuitenkin omaan makuuni vähän liian pastellista, joka viehättää sen pienen hetken lopputalvesta ennen kevättä, mutta ehkä ei! Kyllähän tämä kesälläkin varmasti voisi toimia, vaikka olenkin syksyn tummempien värien ystävä.


Tunika-osastolta tykästyin 7 veljestä kohoneuletunikaan, jonka voisin mahdollisesti tehdä. Kaulus vähän arveluttaa istuvuuden kannalta, mutta siihen voisi kokeilla jotain turvallisempaa. Ihanaa siksakia edusti Puro Batikista neulottu tunika. Siksak kiinnostaa taas minua kovasti ja seuraavaksi siirryn kyllä niiden pariin. Ja pidemmäksi aikaa.Lehdessä oli myös useita kivoja sukkamalleja, joista voisi jotain itsellekin modifioida. Ihailin myös lehden turkooseja neuleita, jotka eivät kyllä itselleni sovi, mutta näyttivät lehdessä todella hyviltä. Paljon oli myös hyvin erikoisia malleja mm. puseroista ja ponchoista, jotka eivät lehden kuvissakaan näyttäneet istuvan kenellekään. Mutta kuten aina, kaikki eivät miellytä kaikkia; aina kuitenkin jokaiselle löytyy jotain.


Seuraava lehti tuleekin sitten todella pian. Se on varmasti tosiaankin aika pitsineuletäytteinen, mutta katsotaan sitä sitten. Nyt kevään myötä ja lomalla tarkoitus on taas neuloa enemmän. Ja viime aikoina on tuntunutkin, että päivään olisi tupsahtanut pari lisätuntia lisää ja ne hetket aion käyttää neulomiseen. Se tietää ainakin paria kerrosta lisää iltaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti