maanantai 23. helmikuuta 2015

Hortensian paluu

Kevään tullessa myös hortensiat ovat ilmestyneet kauppoihin. Nyt helmikuussa ne olivatkin sopivasti Plantagenin kanta-asiakastarjouksena ja kävin yhden sellaisen ostamassa lopputalvea ilahduttamaan. Hortensia on kyllä ehdottomasti yksi suosikeistani etenkin parvekkeella!


Nyt ei vielä parvekkeelle ole asiaa, joten on koitettava selvitä kastelun kanssa jotenkin sisätiloissa. Hortensiahan kuivuu todella nopeasti ja vaikka kasvi kyllä säilyy, riittävän pahan kuivumisen jälkeen nuput eivät. Nämä tämän vuoden kanta-asiakashortensiat olivat vähän aiempia vuosia isompaa kokoa, mikä on hyvä asia juuri kastelun puolesta, sillä ne pienimmät tarvitsevat vettä melkeinpä joka päivä. Kevätaurinko on tässä suhteessa vähän petollinen, koska päivät ikkunalla saattavat olla yllättävänkin paahteisia. Ihania kyllä ovat ja olen näitä joskus saanut myös parvekkeella uudelleen kukkimaan!


Sain sattumalta myös lahjaksi Pentikin uutta Hortensia-sarjaa. Isoja pöytäliinoja en omista kuin yhden ja se on aika tumma ja synkkä, joten mukavaa, että vaihtoehtona on jotain kevyempää ja suoraan sanottuna kauniimpaa. Tämä Hortensia on kyllä kaikin tavoin todella onnistunut kuosi; todella kaunis ja hortensian olemus tulee juuri oikealla ja sillä parhaimmalla tavalla esille. Näitä Hortensia-tekstiilejä on myös vihreänä ja sinisenä, mutta näistä tämä punainen on kyllä oma värini!Näissä itse hortensioissa kyllä sininen taitaa olla se ehdoton ykkönen! Hankkimani yksilö on siitä myös jännä, että osa kukista oli sinisiä ja osa violetteja. Muutama päivä myöhemmin, kaikki kukat näyttävät kääntyneen violettiin suuntaan. Tänä kesänä yritän löytää myös parvekkeelle terassihortensioita sinisenä. Vaikka ei sillä, ei se niin haittaa, jos punaiseen tai violettiin on tyytyminen; katsotaan sitä sen mukaan mitä milloinkin on tarjolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti