maanantai 5. toukokuuta 2014

Huhtikuu parvekkeella

Huhtikuusta on siirrytty jo toukokuulle, mutta täytyy vielä vähän muistella menneitä. Kevätaurinko kuivattaa aika reippaasti talven jäljiltä olevata kasvit, mutta sentään tuoreet orvokin ovat kauniita ja vihreitä kaiken ruskeaksi paahtuneen keskellä.


Olen tänä keväänä kärsinyt todella paljon allergioista ja pajunkissatkin pidettiin tänä vuonna pääsääntöisesti parvekkeella. Kanervat vietiin onneksi ajoissa pois, etteivät täysin ehtineet varista parvekkeelle, mutta kyllä sitä pölyä ja roskaa vanhoista murateistakin tulee. Suurin osa murateista näyttivät kuivuneen ja kuolleen kevään mittaan. Niille annettiin kyllä vettä, mutta oikeaa kombinaatiota näyttää olevan vaikea löytää. Osa lehdistä ja varsista olivat kuitenkin täysin vihreitä ja vaikuttavat olevan elossa muilta osin, paitsi ettei mitään uutta kasvua näy. Kuvat otin muutama viikko sitten, mutta tilanne ei ole siitä miksikään muuttunut. Jaa-a, pitäisi varmaan luopua toivosta, että saisi ne parvekkeella selviämään talven yli.


Myös narsissien aika oli ja meni. Kyllä ne ihania olivat taas oman aikansa ja kasvoivat sitten ohi hetkessä suunnilleen heinäpituuteen. Aikansa kutakin. Ensi vuonna sitten uudelleen, nyt on aika tehdä tilaa uusille kukille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti