keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Ne minimaaliset värierot

Tykkään kovasti Iittalan Kivi-kynttilälyhdyistä ja niitä on tullut muutaman vuoden aikana kotiin kannettua jokunen. Ei nyt ehkä ole tullut keräiltyä, mutta sopivilla hinnalla olen niitä sitten haalinut. Lyhtyjä on ollut sitten mukava vaihdella aina vuodenaikojen ja pyhien mukaan, sillä lyhtyhän on yksinkertaisuudessaan todella kaunis. Sen verran keräilyn puolelle olen varmaan päässyt, kun olen tulostanut Iittalan sivuilta listan Kivi-lyhdyistä, johon olen sitten hankintani merkannut. Puuttuvat on sitten voinut käydä sopivista tarjouksista noutamassa, kuten viimeksi iik!-päiviltä, josta on kyllä jo vähän aikaa vierähtänyt.

Iik-päivillä oli tarjouksessa mm. laventeli, vaalea pinkki ja sitruuna, jotka sitten kotiin raahasin. Kotona sitten katselin aiempia hankintojani vaaleaa lilaa sekä vaaleanpunaista ja hämmästys oli suuri. Väriero oli näissä käytännössä olematon. Aloin jo miettiä olinko voinut ne vanhingossa kuitenkin hankkia jo aiemmin, mutta iik-päivien värit ovat niin tuoreet, että en niitä viimeisen vuoden sisällä ole missään nimessä hankkinut. Voi voi, värejä on maailmassa yllin kyllin. Ymmärrän, ettei kaikkia saa siirrettyä lasiin, mutta varmaan tummuutta voisi kuitenkin säätää. Selailin myöhemmin juttuja myös netistä, jossa törmäsin useampaankin vastaavaan juttuun näistä samoista ja muistakin väreistä. Toivotaan, että jatkossa värejä löytyisi laajammalla skaalalla.

Vihreitä lyhtyjä minullakin on lukuisia, mutta niissä monet ovat selvästi erivärisiä, mutta lisäksi on monia, joista ei voi kyllä mitenkään sanoa mistä värisävystä on kysymys. Mutta onhan siinä vihreässäkin valtavasti värisävyjä jo pelkästään luonnossakin, joten annetaan se anteeksi. Mutta lila ja vaaleanpunainen; lisää eroa värisävyihin jatkossa, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti