torstai 8. toukokuuta 2014

Kevät parvekkeelle

Parvekkeen kevätsiivous on tehty ja kesäkasvit on istutettu. Laseja ei kyllä tänä vuonna lähdetty pesemään, kun viereinen rakennustyömaa pitää varmasti huolen pölyyntymisestä syksyyn saakka. Upeaa, että parveke taas vihertää!

Paahteiselle puolelle hankin muutaman pelargonin kukkimaan. Kestävät hyvin kuivuutta eikä niitä tarvitse nyppiä. Seurakseen ne saivat muutaman muratin, joka nyt sopii kaiken kanssa!


Hortensioita ei istutettu uudelleen, sillä tuntuvat hyvin pärjäävän kaupan ruukussa syksyyn saakka. Yöt ovat nyt olleet vähän kylmiä, mutta toivottavasti nämä terassihortensiat kestävät sitä jonkin verran. Ainakaan syyspuolella se ei ole ollut ongelma, mutta näin keväällä voi kylmyys yllättää.


Viiniköynnökset istutettiin isompiin ruukkuihin paahteiselle puolelle. Toisessa oli jo valmiiksi isot lehdet, mutta toinen on edelleen silmuvaiheessa. Mielenkiintoista nähdä missä vaiheessa kasvu alkaa; toivottavasti viihtyvät tällä parvekkeella!

Muratin paikka onkin sitten varjoisammalla puolella parveketta. Tänä kesänä en oikein jaksa muita kasveja siinä yrittää, mutta muratti kyllä paikasta tykkää. Edellisten murattien jäljiltä saikin parveketta imuroida ihan urakalla, mutta kyllä se kunnollinen siivous kannattaa. Muutama mahdollisesti elossa oleva vanha yksilö säästettiin eri istutusten joukkoon, mutta leikkasin ne lyhyiksi, sillä pudottavat lehdet kovin helposti ja roskaavat taas. Saa nähdä lähteekö mikään uudelleen kasvuun, mutta eipä niistä muiden joukossa haittaakaan ole. 


Talvella ostamani pienet hortensiat toin ulos ja istutin samaan ruukkuun muratin kanssa. Huoneilmassa hortensiat kovasti kuivuvat, mutta parvekkeella kyllä viihtyvät hyvin. Viime keväänä tein saman jutun ja ne hortensiat alkoivat jopa uudelleen kukkia.

Hyötykasvipuolelta tuli parvekkeelle hankittua timjami. Rosmariinista kovasti myös haaveilen, sillä se todella viihtyy parvekkeella ja siinä on aivan ihana tuoksu! Myöhemmin kesällä on parvekkeelle tulossa muutama tomaatintaimi, joiden menestys jää taas kyllä nähtäväksi!

Orvokkien tilalle täytyy vielä kesän mittaan keksiä jotain muuta, mutta luultavasti päädyn pelargonioihin. Ne ovat ihanan helppohoitoisia moneen muuhun verrattuna. Tykkään kovasti petunioista, mutta jotenkin tänä vuonna tuntuu, että toivoisin skippaavani kokonaan nyppimisen. Siinä on aika tavalla hommaa ja ne petuniat myös sotkevat ja roskaavat kovasti kaiken vaivan lisäksi. Vaihtelu virkistää ja kokeillaan niitä taas joku muu kesä!


Nyt sitten vaan odotellaan milloin hortensiat alkavat kukkia! Muratit sentään kasvavat takuuvarmasti aina. Vielä pitäisi talvihoidosta käydä hakemassa oliivipuu sekä ihmeköynnös. Jännä nähdä millaisessa kunnossa ne ovat talven jäljiltä. Muutaman vuoden vanha oliivipuu on ainakin istutettava suurempaan ruukkuun ja leikattava oksat aivan nysäksi; siitä se tykkää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti