tiistai 6. toukokuuta 2014

Uuden aika

Aika on tullut vaihtaa parvekkeelle taas vähän tuoreempaa ilmettä. Jääkylmässä säässä tuli kierrettyä puutarhaliikkeitä, mutta hyviä löytyjä tuli tehtyä. Edessä oli myös parvekkeen siivous imurointeineen, mutta onpahan taas tehty. Ja kyllähän nämä sinne syyssiivoukseen saakka taas kestävätkin!


Hong Kongista ja Viherpajasta löytyi hyviä ja edullisia muratteja. Tänä kesänä ajattelin varjoisammalla puolella pitäytyä lähinnä murateissa, kun viihtyvät siellä hyvin ja juuri muut kasvit taas eivät. Tänä vuonna ajattelin myös pyrkiä siihen, että nypittäviä kukkia olisi mahdollisimman vähän. Amppeleita en vielä ostanut, mutta täytyy harkita asiaa keväämmällä; yleensä ovat niin kauniita, ettei niitä sitten voi kuitenkaan vastustaa.


Hortensian olen myös todennut erittäin hyväksi parvekekasviksi. Niitä ostin Bauhausista kolme ja ne olivatkin todella mukavan kokoisia. Väreinä oli kahta punaista, joista valitsin tummemman. Aika aurinkoiselle paikalle ne tulee kyllä sijoittaa, jotta varmasti alkavat kukkia. Tällä hetkellä ne ovatkin vielä täysin nupullisia.


Tänä kesänä ajattelin myös kokeilla taas viiniköynnöksiä. Ostin niitä pari kappaletta Viherpajasta ja Bauhausista. Toisessa oli jo lehdet ja toinen on vielä aivan silmuasteella. Niiden köynnökset ovat todella kauniita, mutta rypäleisiin saakka tuskin taaskaan päästään. Nämä pääsevät parvekkeen paahteiselle puolelle, jossa niiden pitäisi kestää aikaa mukavasti kesän aurinkoa. Näillä säillä se tuntuu vaan karanneen jonnekin todella kauas pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti