keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Maailman paras tiramisu

Yksi suosikkijälkiruoistani on tietenkin tiramisu. Se on myös nopea ja helppo itse valmistaa; toki sen pitää mielellään maustua yön yli. Usein törmää ohjeisiin, joissa "tiramisuun" on käytetty milloin mitäkin rahkaa tai erikoisia tuorejuustoja. Oikeaan tiramisuun ei kuulu rahkat ja ainoa oikea tuorejuusto siihen on mascarpone. Yksi ehdoton tähän herkkuun kuuluva asia on myös Savoiardi-keksit!

Paras ja oikeanlaisin tiramisu-ohje, jonka tiedän, on peräisin nyt jo edesmenneestä ihanasta Papa Giovanni -ravintolasta. Tämä tiramisu maistuu juuri siltä kuin Italiassa!

Tiramisuun tarvitaan kaksi munanvalkuaista, 250 g mascarponea, 1/2 dl tomusokeria, vaniljasokeria, appelsiininkuorta raastettuna sekä paketti Savoiardi-keksejä. Keksien kostuttamiseen tarvitaan lisäksi kahvia sekä amarettoa; tiramisun päälle vielä kaakaojauhetta. Valkuaisvaahtoon lisätään vain tuorejuusto sekä sokerit ja appelsiininkuoriraaste. Vuokaan asetellaan kostutetut keksit ja kerros täytettä, kerros keksejä ja päälle kerros täytettä. Sitten vaan jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja tarjoilua!

Tällä kertaa tein tiramisun tuplana ja siksi ylimääräiset kerrokset; on se vaan hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti