perjantai 27. syyskuuta 2019

Japaninvaahtera

Keväällä aloin haaveilla japaninvaahterasta. Ihastelin kuvia, joissa ruukkuvaahteroissa oli syksyllä huikeat värit ja niitä näytti olevan myös bonsaina. Innostuin kovasti ja etsin japaninvaahteraa kaikkialta niin kauan kunnes sellaisen löysin.


Tilasin verkosta japaninvaahteran siemeniä, mutta niiden suhteen ei ollut menestystä ollenkaan, mutta onneksi huomasin Viherpeukaloiden myyvän myös näitä taimia. Ehdin sopivasti päivittää vielä aiempaa tilausta ja lisätä siihen kyseisen taimen. Toukokuussa sitten japaninvaahteran istutin ja se on viihtynyt mainiosti parvekkeella kesän. Ajattelin nostaa sen talveksi sisätiloihin ja katsotaan miten se pärjää huoneenlämmössä. Työhuone on kyllä talvisin suhteellisen viileä ja hyvällä menestyksellä täällä talvehtii moni muukin kasvi.

Aika hennon oloinen japaninvaahtera kyllä edelleen on kesän jäljiltä, mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että parveke on ollut loppukesän todella täynnä. Kasvumahdollisuuksia siinä ei sitten hirveästi ole tarjolla ja aurinkoakin rajoitetusti, mistä voi toki olla myös hyötyä. No jospa selvittäisiin talven yli ja yritetään ensi kesänä järjestää paremmat kasvuolosuhteet.


Keväisen japaninvaahteraetsinnän jälkeen olen tietysti nähnyt japaninvaahteroita kaikkialla myynnissä koko kesän. Niinhän se aina menee! Kasvit myös ovat tarjolla sesonkien mukaan ja sen kun missaat, saat odottaa koko vuoden. Onneksi löysin omani hyvissä ajoin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti