torstai 5. syyskuuta 2019

Lyyraviikunakokoelma

Loppukesästä laajensin taas kotimme lyyraviikunavalikoimaa. Niitä on minulla muutama aiemmin ja ne tuntuvat viihtyvän hyvin niin valossa ja kuin varjoisimmissakin paikoissa. Tällä kertaa minulla oli tarvetta saada sopivia kasveja erittäin pimeään paikkaan olohuoneeseen. Kasveilla on toki apuna kasvivalo, mutta ainakin huonekumipuulle paikka oli liian pimeä. Lyyraviikunaa kokeillaan nyt siihen toivottavasti paremmalla onnella.


Citymarketissa oli elokuussa myynnissä ihania pienehköjä mutta niin vehreitä bambinoja. Olen aiemminkin hankkinut niitä kaksi ja ne ovat nykyisin n. 1,20 m korkeita. Samalla periaatteella hankin niitä kolme ja istutin ne yhteen ruukkuun. Kukkakaupoista ostetut isot ja runsaammat lyyraviikunat ovat juuri samanlaisia eli monta kasvia on vain istutettu yhteen ruukkuun. Tuloksena oli oikein runsas, vehreä ja toistaiseksi sopivan matala istutus. Toivotaan, että viihtyy olohuoneessamme!



Jos vielä yhdestä lyyraviikunasta sopii haaveilla, niin se on sellainen iso puuvartinen. Olen sellaisia joskus nähnyt Plantagenissa, mutta en nyt pidempään aikaan. Luulen, että pystyisin sellaiselle vielä jostain kolon meillä kotona kaivamaan. Ihanuuksille löytyy aina tilaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti