torstai 5. syyskuuta 2019

Chileistä iloa

Muutaman euron chilikasvista on ollut pitkään iloa. Poistomyynnistä juhannuksen tienoilla napattu pieni kasvi jaksaa tuottaa chilejä ja chileissä on sen verran makua, että niitä riittää käytettäväksi pitkään. Aiemmin olemme kuivanneet loput, kun kasvin kunto on mennyt muuten heikoksi, mutta nykyinen jaksaa vielä tällä hetkellä hyvin porskuttaa.

Chiliä olemme pitäneet tällä kertaa sisätiloissa. Nehän viihtyvät hyvin myös parvekkeella, mutta vedenkulutus on tällöin aivan toista luokkaa ja kasvit pienessä ruukussa kuivuvat käytännössä koko ajan. Chili on viihtynyt keittiön ikkunalla erinomaisesti ja täytyneet kokeilla sitä paikkaa jatkossakin. Siinäkin paikassa on sama ongelma kuin parvekkeellakin eli chili on melkoinen tuholaismagneetti. Kirvat ovat löytäneet siihen avoimesta ikkunasta ja aiemmilla kerroilla siihen on löytänyt tiensä mm. villakilpikirvat. Tavalliset kirvat on saatu onneksi suihkuttelulla hyvin pois, mutta aivan raivostuttavasti ne löytävät siihen tiensä vähän väliä. Loputonta taistelua.


Chilit ovat siis olleet hauska kesäkumppani ja niitä voi myös jatkossakin kokeilla. Ainakin satoa on tullut paremmin kuin mistään muusta hyötykasvista aikoihin. Tästä täytyy olla tyytyväinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti