torstai 31. tammikuuta 2019

Alennusmyynnin silmänilo - jouluruusu

Joulualesta ei tänä vuonna paljon matkaan tarttunut paria pöytäliinaa sekä joulukukkia lukuun ottamatta. Monet joulukukathan ovat ihan yhtä kauniita joulun jälkeenkin ja ne saattavat muualla maailmassa olla aivan toisen kauden kukkiakin. Itselleni on aivan yhdentekevää milloin kukkia ostan ja ostanhan esimerkiksi usein tippaleivätkin vapun jälkeen. Hyvä syy on lisäksi tietysti hinta, kuten nyt tässä jouluruusun tapauksessa. Ennen joulua se ei ole mikään edullisin lahjakasvi, mutta joulun jälkeen niitä myytiin puoleen hintaan.

Jouluruusuhan on erittäin pitkäikäinen, kun vain pitää sitä sopivan viileässä ja huolehtii kastelusta. Sen voi parhaimmassa tapauksessa istuttaa keväällä myös puutarhaan, mutta aiemmat jouluruusuni eivät ole aivan niin pitkälle kevääseen selvinneet. Aiemmin olen pitänyt sitä myös eteläikkunalla, joka on ollut sille selvästi liian kuuma paikka. Tällä kertaa kokeilen taas keittiön pohjoisikkunaa ja hyvin on siellä kuukauden jo viihtynyt!

Keittiön ikkuna on kyllä värjännyt jouluruusuni vihreäksi, mutta hauskan keväinen ilmestys se on näinkin! Pari kertaa jouluruusu on päässyt kuivahtamaan, mutta tokenee kyllä nopeasti kunnon kastelulla. Tästä alennusmyyntilöydöstä on kyllä ollut silmäniloa!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti