torstai 3. tammikuuta 2019

True Detective

True Detectiven kolmannen kauden ensi-ilta lähenee ja ensimmäisen jakson perusteella katsoja tuskin tulee pettymään. Jos ensimmäinen kausi oli loistava, kolmas kausi alkaa aivan samalla tyylikkäällä linjalla. Toisesta kaudesta ei enää kannata puhua, mutta ehkä se pitäisi katsoa uudelleen. Vuodet välissä ovat voineet pehmentää katsojan ajatuksia kakkoskaudesta, vaikkei siitä lajinsa mestariteosta saa mitenkään. Harmi, ettei kirjoittajalle annettu riittävästi aikaa toisen kauden luomisprosessiin. Kuka tietää mitä kaudesta olisi ehkä voinut saada aikaiseksi. Nyt kolmannella kaudella näkyy, että Nic Pizzolattolla on ollut luomistyölle käytettävissä riittävästi aikaa.

Credit: hbonordic.com

Kolmas kausi on tyylikäs, kalehtiva, jännittävä ja siinä on täydellinen ajankuva. Kaudella liikutaan kolmessa ajassa ja jokainen niistä tuntui luontevalle. Kuvitelkaa vuoden 1980 puvustusta ja lavastusta, joka ei näytä puvustukselle eikä lavastukselle vaan oikealle elämälle. Kolmas kausi sijoittuu Arkansasiin, joka tuntuu erittäin sopivalle paikalle True Detectiveen. Sarja lähtee käyntiin kahden lapsen katoamisella vuonna 1980 ja toisella aikajanalla seurataan jutun uudelleentutkintaa vuonna 1990. Nykyaikaan vie rikosdokumenttia varten tehty Wayne Haysin haastattelu vuonna 2015. Wayne Hays on lasten katoamisia tutkinut etsivä ja Haysin roolissa on Mahershala Ali. Hänen etsiväparinaan on Roland West (Stephen Dorff). Ensimmäisen kauden tapaan päähenkilöissä ja muissa rooleissa on karismaa ja näyttelijät on valittu niihin erinomaisesti. Juoni vaikuttaa viimeistellylle ja tarinaa täydentää tuo täydellinen ajankuva sekä muutenkin erittäin taidokas ja kaunis kuvaus.

Credit: hbonordic.com

True Detective alkaa HBO Nordicilla 14.1.2019, jolloin tarjolle tulee kaksi ensimmäistä jaksoa. Tämän jälkeen jaksoja tulee viikoittain yhteensä kahdeksan jakson verran. Tuskin maltan odottaa! True Detectiven kolmannen kauden avaus vaikutti siltä, että tulossa on taas jotain sellaista, jota rikossarjat ovat aivan parhaimmillaan. True Detective on palannut juurilleen.

Credit: hbonordic.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti