keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Riippapelargoni

Viimeisin ja viimeinen kesäkukkahankintani tälle kesälle on täten kotiutettu parvekkeelle. Tilasin keväällä Viherpeukaloista kauniin riippapelargonin ja se saapui jokin aika sitten jo äidilleni, josta on nyt sitten kulkeutunut meille kotiin. Tarjolla on kaunista violettia, joten halusin ehdottomasti kokeilla sellaista!


Toiveissa olisi runsas pelargoni ja tällainen riippapelargoni voisi kasvaa sopivalla tavalla. Se toimitetaan amppelissa, mutta en ole viime vuosina laittanut parvekkeelle amppeleita. Pidän kyllä niistä kovasti, mutta jotenkin nykyisessä kodissa ovat sitten jotenkin maiseman tukkeena. Mutta kokeillaan sitä runsautta näin sen sijaan!


Siirsin pelargonin amppelista terrakottaruukkuun ja nyt sitten odotellaan tiputtaako tämäkin istutuksen seurauksena kaikki kukat ja nuput. Muut keväällä istutetut pelargonithan niin tekivät, kuten aina, mutta nyt niihinkin on alkanut uusia nuppuja ilmestyä. Onneksi nämä pelargonit ovat aika helppohoitoisia ja kukkivat helposti uudelleen; säilyvät myös ehkä ensi vuoteen sopivassa talvikätkössä. Mutta niiden miettimiseen on onneksi vielä aikaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti