maanantai 19. kesäkuuta 2017

Huopa Nallesta

Uusimmasta Novitan kevätnumerosta tein kotiin Nalle-langasta huovan. Lehden ohjeessa oli kaunis tummansininen merihenkinen viltti, mutta itse päätin käyttää lankavarastosta löytyviä lankoja. Niitä tähän upposikin paljon! Ohjeet mukaan tarve olisi yhteensä ollut n. 1500 g, mutta mielestäni tähän meni kolmisensataa grammaa vähemmän ja viltin koko oli kuitenkin ohjeen mukainen 160 cm x 120 cm.


Käytin viltissä Nallen tummaa kanervaa sekä Taika-langan pinkkiä. Tummaa kanervaa on kaksi kolmasosaa ja koko neule on helmineuletta kolminkertaisella langalla. Jouduin vähän sovittelemaan lankavaihtoehtoja, sillä olin ajatellut tumman kanervan kanssa käyttää pois Nallen vaalean kanervan, mutta sitä ei ollutkaan riittävästi, vaikka niin olin kuvitellut. Väriyhdistelmä olisi ollut oikein toimiva, mutta en halunnut alkaa hankkia lankaa mistään, vaikka sitä olisi kyllä vielä löytynytkin. Kokeilin myös muita värejä, mutta Taika-langan kanssa yhdistelmä toimi toiseksi parhaiten. Odotettua pienemmällä langantarpeellakin olisi vaaleaa kanervaa ollut siltikin liian vähän.


Koirakin viltiin tykästyi heti eli se onnistui siten mainiosti. Tupsutkin ovat saaneet olla paikoillaan, ainakin toistaiseksi. En ole ennen tupsuja tehnyt ja varmasti vaativat vielä harjoittelua, erityisesti kestävyyden kannalta, mutta oikein kivat niistä nytkin tuli! Ehkäpä jotain tällaista voisi tehdä taas lisää tulevaisuudessa. Lehdessä oli samaan sarjaan kuuluvia tyynynpäällisiäkin tupsuineen; ehkä kokeilen sellaista vielä joskus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti