maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kukkakaupan tuliaisia

Kevään myötä on tullut aika avata kukkakauppakausi. Yksi kunnon viherkasvivisiitti on jo Plantageniin tehty ja kohta on varmaan tehtävä uusi; näin keväällä siellä on tarjolla niin paljon kaikkia ihania uutuuksia!

Ränsistyneen kiinanruusun tilalle kaipailin olohuoneeseen jotakin uutta. Pikkuhiljaa täytyy koiran kanssa alkaa kokeilla voisiko jotain tuoda jo takaisin olohuoneeseen. Plantagenissa päädyin ihmepensaaseen, joka oli oikein hauskan näköinen uusi tuttavuus meidän kotiin. Vastoin normaaleja tapojani päädyin myös pienempään versioon kasvista, joka on aika uskomatonta. Vierailuajankohtana haluamansa kasvin sai ostaa puoleen hintaan, joten hintaa ei olisi isommallekaan tullut paljon, mutta sijoituspaikka on sellainen, ettei kasvi oikein voi olla siinä kovin korkea. Tuuhea kylläkin! Hyvin on tuntunut viihtyvän ja ihan mukavasti on saanut olla rauhassakin, mitä nyt välillä iltaisin on ollut huomattavissa ruukun siirtyneen eli tasolla on käyty kävelemässä.


Seuraava kevään merkki on ne ihanat yrtit. Tällä kertaa parhaimmat löytyivät ihan S-Marketista, josta sai isot rosmariinit muutamalla eurolla. Myös muita yrttejä on tullut keittiöön hankittua. Osa on jo syöty ja osa on kestänyt pidempään. Vielä on ollut niille vähän liian pimeää, joten ne kannattaa kyllä käyttää pois hyvissä ajoin. Toisaalta kohta ne taas kestävät ihan kaupan ruukussa pitkän, pitkän aikaa. Tänä vuonna ikkunalla on ollut perusbasilikan ja persiljan lisäksi jo ainakin timjamia ja minttua. Ja muuten kevään ilona silloin tällöin ruusuja ja tulppaaneja!


Myös pariin perhosorkideaan tuli taas haksahdettua. Niille valon määrä alkaa olla työhuoneessa oikein sopiva ja hyvällä onnella saattavat kukkia todella pitkään. Parasta on niiden syvät ja kirkkaat värit etenkin lumisena aikana. Lähes poikkeuksetta tulee päädyttyä tähän fuksia-violettiin, vaikka mahdollisuuksien mukaan tulee välillä kokeiltua muitakin; ainakin joskus silloin tällöin. Kaipa se oma suosikkiväri on vaan niin ylivertainen; ja onhan se!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti