keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Laki ja järjestys

Monen menneisyyden sarjan tavoin myös vanha tuttu alkuperäinen Kova laki (Law & Order) on tekemässä paluuta. Paluu on vahvistettu eilen ja tarkempia tietoja sarjan tutuista hahmoista ja aikatauluista on luvassa myöhemmin. Kausi on 21 on kuulemma arviolta luvassa vuonna 2022 tai 2023. Sarjan päättymisestä ehti vierähtää 11 vuotta ja tämän sarjan paluu ei tunnu hassummalta. Kova laki sisarsarjoineen on kestänyt aikaa todella hyvin ja rikoksia tässä maailmassa riittää. Täytyy toivoa, että sarjan nappaa ohjelmistoonsa Suomessa kanava tai suoratoistopalvelu, joka esittäisi sarjaa tuoreeltaan.


Pisimmän sarjan ennätyksiä rikkova Kova laki: Erikoisyksikkö (Law & Order: SVU) on myös juuri aloittanut Yhdysvalloissa 23. kautensa. Suomessa näitä jaksoja nähdään vähän myöhemmin, mutta ensiesityksiä sentään näytetään TV5:llä. Kanavalla on juuri pyörähtänyt käyntiin 19. kausi ja myös Friillä pyörii uusintoja kausista, joita Yle ei aikanaan tullut näyttäneeksi. Sentään TV5:lle päästyä aiemmin esittämättömiä kausia tulee ohjelmistoon säännöllisesti ja niitähän on ilo seurata. SVU on kestänyt myös aika hyvin aikaa ja sarjan hahmojen tarinat ovat saaneet sarjasta aiempaa enemmän tilaa, mutta sekin on pysynyt kohtuuden rajoissa. 



Tänä vuonna CMorelta on ollut myös mahdollista katsoa kolme kautta Kova laki: Rikollinen mieli -sarjaa (Law and Order: Criminal Intent). Näitäkään kausia ei ole aiemmin Suomessa esitetty ja väliin taisi jäädä yksi kausi, jota ei ole täällä nähty. Rikollinen mieli jäi Erikoisyksikön tavoin Ylellä kesken ja sillä tiellä oltiin tähän vuoteen asti. Rikollinen mieli on päättynyt jo kymmenen vuotta sitten ja myös se oli Kova laki -perheen toimivimpia sarjoja.


Huhtikuussa Erikoisyksikön Elliott Stabler teki paluun televisioon omassa sarjassaan Law and Order: Organized Crime. Huomasin CMoren ohjelmatiedoista, että Kova laki: Järjestäytynyt rikollisuus on tulossa kanavan ohjelmistoon marraskuussa. Tämä on oikein iloinen uutinen ja on kiinnostavaa nähdä mitä Elliot Stablerille kuuluu. Mielenkiintoista on se miten Organized Crime toimii itsenäisesti, sillä sitä esitetään Yhdysvalloissa SVU:n jälkeen ja sarjat risteilevät keskenään ilmeisesti aika tavalla. Suomessahan on esitetty uusia jaksoa vasta monen vuoden takaa, joten tähän synkroon emme taida nyt mukaan päästä. Joka tapauksessa olen enemmän kuin tyytyväinen, että Suomessakin ollaan vihdoin saatu Law & Order ohjelmistoon useamman sarjan voimin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti