torstai 13. kesäkuuta 2019

Novitan syksyn 2019 langat

Syksyn lankaterveiset ovat täällä. Novita lupaili syksyn uusia lankoja verkkokauppaan jo juhannukseksi, joten syksyn lankakarttoja onkin tässä odoteltu. Kärkkäisen verkkokaupassa osa tuotteista on ollutkin jo jonkin aikaa näytillä ja mukavia tuttavuuksia on syksyllä luvassa.


7 Veljestä -lankaan on yksiväristen puolelle tulossa vain syreeni sekä kaarna. Myöskään mitään kuvioitua tai yksiväristä erikoislankaa ei näyttänyt lankakartan perusteella olevan tulossa. Toisaalta verkkokaupassa on ollut erikoisvärejä eri langoista ainakin nyt keväällä, joten ehkäpä sellaisia on syksylläkin luvassa.



 7 Veljestä Korpi on ihanainen uutuus. Itse tykkäsin kovasti näistä raidoista; erityisesti puunrunko ja lastu vaikuttavat todella kiinnostaville. Pohjola sen sijaan pysyy aivan ennallaan, mutta Polarikseen on tulossa kaksi uutta sävyä. Näistä tuo puna-oranssi säde erityisesti ihastutti minua. Myös Multiraitaan on tulossa uutuuksia peräti neljän sävyn verran. Näistä kutoja vaikuttaa ihanalle, mutta myös uutukaiset täytyy kaupassa käydä katsastamassa. Raitaan on myös tulossa todella kauniit syysilta ja marjakori. 




Nalle-langan yksivärisiin on uutuuksina vaahtera ja kaarna. Vaahteran pitäisi mielestäni olla todella lähellä kettua parin vuoden takaa, mutta ihana uutuus joka tapauksessa. Taika-lankaan on tulossa peräti neljä uutuutta ja itseäni ihastutti kauniit marjapaikka ja tunturi. Taika-langassa on viime aikoina ollut todella kauniita värejä!


Muista langoista Isoveli ja Nordic Wool saavat myös yksittäisiä uusia sävyjä. Isoveliin tulee joulu ja Nordic Wooliin samainen joulu sekä sammal. Yksivärisissä langoissa oli yllättävän vähän uusia värejä kautta linjan. Esim. 7 Veljestä -lankaan olisi kiva saada ainakin kolme vaihtuvaa kausiväriä sekä vaikka yksi klassikkouutuus. Toisaalta olen tyytyväinen, että kaikki langat ja värit eivät välittömästi vaihdu, mutta ehkä uusia värejä saisi olla hieman useampi noin kausivärien merkeissä tai sitten verkkokaupan erikoismallistona.



Kokonaan uusia lankoja oli Halla sekä paksu Hygge Wool. Jäin vähän odottelemaan talvelle kimaltelevia lankoja kuten viime vuoden kaunokainen Välke, mutta saattaahan sellaisiakin olla myöhemmin tänä vuonna luvassa. Myös eri liikkeiden omia lankoja on Novitalla tarjolla aika mukava määrä; toivottavasti nekin saavat jatkoa! Nyt vaan odotellaan kaupoille pääsyä tai ehkä pitää tehdä tilaus juhannuksena pienestä syksyn koe-erästä. Kaunis syksy on taas tulossa!

 




Kuvat Novitan lankakartasta.

Koko lankakartta on katsottavissa osoitteessa https://www.novitaknits.com/fi/fi/lankakartat



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti