torstai 5. heinäkuuta 2018

Kesäkuu parvekkeella

Kesäkuun päivät vaihtelivat lämpimistä aika viileisiin. Istutukset ovat kasvaneet lasitetulla parvekkeella hyvin, joten vaihtelevat ilmat ovat ainakin niille sopineet. Kasteltavaa riittää, mutta niin se on aina tähän aikaan vuodesta!


Tänä vuonna olemme lannoittaneet kasveja säännöllisesti ja ainakin pelargonioissa sen kyllä huomaa. Kukkivat kyllä todella paljon! Myös monet muut kasvit ovat erittäin runsaita ja kauniin vihreitä. Välimeren kasvit ovat viihtyneet hyvin parvekkeella ja ihmeköynnökset ovat kasvattaneet sekä lehtiä että kukkia. Oliivipuut ovat myös nauttineet parvekkeen lämmöstä ja myös viikunat ovat tehneet aika tavalla lisää lehtiä. Jää syksyllä kyllä nähtäväksi miten ihmeessä saan ne mahtumaan talveksi tänne sisätiloihin talvisäilöön.


Amppelikarhunvatukat ovat kasvaneet mukavasti, mutta ruukkuvadelman kanssa on ollut valitettavasti ongelmia. Se on kyllä kasvanut ihan hyvän kokoiseksi ja tehnyt jo marjojakin, mutta siihen on pesiytynyt kirvoja, joista on ollut todella vaikea päästä eroon. Ne eivät onneksi ole siirtyneet muihin kasveihin ja nyt heinäkuussa on tarkoitus viedä ruukkuvadelma maalle ulkoilmaan, jossa se saa paremmin tuuletusta. Meillä on juuri alkamassa julkisivujen kunnostus, joten lasituksia pidetään kiinni eikä tuuletusta siten ole juuri ollenkaan. Muilta osin toivon, että parvekkeellemme ei tosiaan tarvitse muutenkaan tehdä mitään, kuten ennakkotiedoissa on luvattu. Koko parvekkeen tyhjentäminen ei nimittäin kuulosta kovinkaan innostavalta...

Hortensian olen pitänyt koko kesäkuun tasaisen kosteana ja se on toistaiseksi kukkinut hyvin eikä ole siten myöskään päässyt kuivahtamaan. Kesälomassa on oma haastensa, mutta kukkia on onneksi kestänyt hyvin tähän asti. Muratti-istutukset ovat kesäkuussa todella innostuneet kasvamaan ja olen siitä myös iloinen, sillä ne ovat usein parhaimmillaan vasta loppukesästä. Tänä vuonna niistä voi siten onneksi iloita aiempaa pidempään.

Julkisivujen huoltokunnostus tuo loppukesään oman vivahteensa ja katsotaan tarvitaanko meidän parvekkeella mitään toimenpiteitä. Lasitusten pesu pitäisi kuulua ohjelmaan, mutta toivotaan, että mitään tyhjennettävää tai muuta siihen ei kuulu. Remonteista ei kyllä koskaan etukäteen tiedä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti