keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kesäkuu parvekkeella

Kesäkuu oli parvekekasveille aika viihtyistä. Kosteat sekä ei niin lämpimät säät sopivat niille hyvin ja parvekkeella vihertääkin tällä hetkellä oikein mukavasti. Ostoksiakaan parvekkeelle en tehnyt paitsi yhden suurilehtisen muratin verran. En voinut sitä kauppaan jättää ja orvokki-istutuksista olen jo luopunut, sillä ne olivat jo aika heinämäisiä eivätkä kestä kesäloma-aikaa kuitenkaan.


Pelargonit siis kukkivat taas eli uusia nuppuja ja kukkia on niihin taas tullut. Riippapelargoni on aika kova sotkemaan, jos siitä ei ajoissa ehdi kukkineita poistaa. Olenkin niitä sitten yrittänyt säännöllisesti käydä saksimassa pois. Istutukset näyttävät kieltämättä myös siistittyinä todella paljon kauniimmilta.


Oliivipuut ovat viihtyneet parvekkeella erinomaisesti. Varsinkin suurempi niistä on kasvattanut valtavasti uusia lehtiä. Pienempi näytti yhteen väliin vähän kärsivältä, mutta nyt sekin on piristynyt. Tänä vuonna leikkasin niitä syksyllä ja keväällä en tällä kertaa ollenkaan. Uuteen ruukkuun istuttamisen sijaan lisäsin päälle vain multaa. Ihmeköynnökset alkavat ilmeisesti myös olla uuden istutuksen tarpeessa. Niillekin lisäsin vain multaa, sillä tällä hetkellä meiltä ei löydy suurempia ruukkuja. Täytyy koittaa katsella niitä alennusmyynneistä. Ihmeköynnökset eivät meinanneet alkaa tehdä lehtiä ollenkaan, mutta nyt niitäkin on vihdoin alkanut ilmestyä. Kukkia kyllä sen sijaan riittää!


Vanhin pelargoneistani tekee vasta nuppuja, mutta on muuten oikein terveen ja vihreän näköinen. Senkin istuttamista uuteen ruukkuun täytynee jo harkita, koska korkeutta tämän istutuksen korilla ei ole paljon. Useamman talven se on viettänyt maalla autotallissa, joten sitkeä ja elinvoimainen se ainakin on. Keväällä ostamani hortensia on jo muuttunut vihreäksi ja kohtapuolin täytynee kukat leikata siitä pois pölyttymästä. Se on vihreänäkin sekä pelkistettynä lehtiversionakin oikein hauskan näköinen, mutta kyllähän niistä sinisistä kukista vielä olisi nauttinut pidempäänkin.Muratit myös kukoistavat ja ovatkin kauniisti verhoilleet jo lähes koko köynnösritilän. Viileä alkukesä kyllä todella sopii niille! Katsotaan mitä heinäkuu tuo säiden puolesta! Jos parvekkeelle mitenkään mitään uutta mahtuu, voisin taas tänä vuonna miettiä pallokrysanteemia. Tänä vuonna ne tulivatkin jo kesäkuussa kauppoihin. Syksy lienee siis tulossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti